Atelierul „Comunicare şi dialog” pentru elevi, coordonat de prof. Mihaela Albu

0
121

La Casa de Cultură „Traian Demetrescu” are loc astăzi, de la ora 14.00, atelierul intitulat „Comunicare şi dialog”, coordonat de prof. univ. dr. Mihaela Albu şi destinat elevilor, accesul acestora fiind liber. Obiectivul este de a-i învăţa pe tineri să-şi dezvolte abilităţile de comunicare, să-şi depăşească emoţiile atunci când vorbesc în public, să deprindă tehnici de susţinere şi argumentare a propriilor idei, să capete curajul de a spune ce gândesc.

Prof. Mihaela Albu a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti, iar din 1983 este doctor în filologie. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România, membru corespondent al Academiei Româno-Americane de Știinţe şi Arte, redactor-şef la revista „Lumină lină” din New York şi la revista internaţională „Carmina Balcanica”. A publicat numeroase volume – în special critică şi istorie literară, dar şi eseuri, poezie, proză şi studii monografice, specializându-se în literatura şi presa exilului.

«Mihaela Albu are o îndelungată activitate la catedră, iar experienţa sa americană – a fost, timp de patru ani visiting professor la Columbia University din New York – i-a permis să descopere noi perspective şi un alt sistem educaţional, care oferă posibilitatea copiilor să înveţe ce le trebuie pentru viaţă şi le dă posibilitatea să gândească, nu să memoreze», precizează organizatorii.