Un nou contract de finanţare în cadrul POR: „Modernizarea spaţiilor publice urbane în Drăgăşani”

0
24

Aproape 9 milioane de euro au fost atraşi în judeţul Vâlcea prin implementarea proiectului „Modernizarea spaţiilor publice urbane în Drăgăşani. Semnarea acestui nou contract de finanţare în cadrul domeniului major de intervenţie 1.1 – „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Centre urbane” a avut loc miercuri, în prezenţa directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu şi a primarului municipiului Drăgăşani, Cristian Nedelcu.

Proiectul „Modernizarea spatiilor publice urbane în Drăgăşani” are o valoare totală de 8.893.852,81 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de Ministerul Devoltării Regionale este 6.922.864,00 lei (98% din valoarea eligibilă a proiectului) reprezentând aproximativ 1.559.203,60 euro. Prin realizarea acestei investiţii se propune reabilitarea străzilor din zona centrală a oraşului în lungime de 4.095,752 m. Dintre acestea, o stradă de 343,721 metri lungime este utilizată exclusiv pentru traficul pietonal.

Marilena Bogheanu

«Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Municipiului, în cadrul căruia Primăria Drăgăşani a elaborat patru proiecte, din care trei au fost deja contractate cu o sumă nerambursabilă solicitată în valoare de 3,10 milioane Euro. Este vorba despre “Reabilitarea Muzeului Viei şi Vinului, monument istoric în municipiul Drăgăşani”; “Modernizarea infrastructurii fizice a serviciilor sociale” şi, nu în ultimul rând,Modernizarea spaţiilor publice urbane”», a precizat Marilena Boghean, directorul ADR SV Oltenia.

Până în prezent, în cadrul Programului Operaţional Regional, în regiunea Sud Vest Oltenia s-au semnat 480 de contracte, cu o valoare solicitată de 658,26 mil. euro. Dintre acestea, pe domeniul major de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Centre urbane”, au fost contractate 43 de proiecte, cu o valoare solicitată 84,29 milioane euro.