I.S.C.T.R. Dolj, „decapitat” pentru o şpagă de 5.000 de euro

0
32

Şeful şi adjunctul pe Dolj de la Inspectoratul Teritorial nr. 6 din Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) au fost reţinuţi, ieri, pentru 24 de ore, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Cei doi au cerut 5.000 de euro şpagă patronului unei firme de transport marfă, bani în schimbul cărora timp de două luni firma şi angajaţii ar fi scăpat de amenzi, fiind denunţaţi de bărbat. Cei doi inspectori doljeni vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, ieri, că a fost începută urmărirea penală faţă de inculpaţii Sorinel Beşteliu, inspector-şef judeţean Dolj şi Marius Sîrbu, inspector de trafic, mai precis şeful şi adjunctul pe Dolj de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.
Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a rezultat că “în perioada 2-7 noiembrie 2013, inculpatul Beşteliu Sorinel, în calitate de inspector-şef judeţean Dolj în cadrul Inspectoratului Teritorial nr. 6 din Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi inculpatul Sîrbu Marius, inspector de trafic au pretins şi primit suma de 5.000 de euro de la patronul unei societăţi de transport marfă (denunţător în cauză), pentru ca cei doi inculpaţi, în perioada noiembrie-decembrie 2013, să determine personalul din cadrul instituţiei să nu aplice sancţiuni contravenţionale societăţii de transport marfă şi angajaţilor acesteia”, se arată în comunicatul DNA.

În cursul zilei de ieri, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Marius Sîrbu şi Sorinel Beşteliu, urmând ca aceştia să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Tribunalul Bucureşti.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R. asigură la nivel naţional inspecţia şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere, privind, condiţiile de efectuare a activităţilor de transport rutier, siguranţa transporturilor rutiere şi protecţia mediului; starea tehnică a vehiculelor rutiere, dar are şi rolul de autoritate competentă pentru verificare, control şi sancţionare în ceea ce priveşte accesul la piaţa transportului rutier internaţional de mărfuri şi de persoane.