Echipe de tineri care scriu coduri din România vor concura pentru a obține titlul de câștigător al ediției din 2021 a Săptămânii UE a programării

0
355

Pe 14 octombrie, echipe de tineri care scriu coduri din Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Slovenia și România vor concura pentru a obține titlul de câștigător al ediției din 2021 a Săptămânii UE a programării.

Săptămâna UE a programării, o inițiativă la nivel local coordonată de Comisia Europeană, care se axează pe stimularea gândirii computaționale, a codificării și a competențelor digitale conexe ale tinerilor, precum și pe formarea cadrelor didactice, a început ieri, 7 octombrie, cu un eveniment online, la ora 18:00 (ora României).

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a afirmat: „Capacitatea de a înțelege coduri și de a le  scrie sub formă de secvențe semnificative este cu adevărat superputerea secolului 21. Cei care participă la Săptămâna UE a programării au o ocazie minunată de a dobândi competențe de programare și de a le îmbunătăți, sau de a-i învăța pe alții cum să programeze”.

Participanții la Săptămâna UE a programării din acest an pot participa la 18 provocări ale Săptămânii programării, care includ exemple concrete privind modul în care programarea poate fi adusă în sala de clasă de Săptămâna programării, de partenerii săi și de comunitate. Adevărații entuziaști pot participa la mai multe provocări, inclusiv cea de bingo a Săptămânii programării, și își pot împărtăși rezultatele pe platformele de comunicare socială pentru a câștiga premii originale.

Organizatorii de activități sunt, de asemenea, încurajați să constituie rețele CodeWeek4All formate din cel puțin zece grupuri care împărtășesc aceeași viziune sau din trei țări diferite și să obțină certificate de excelență.

Iar pe 14 octombrie, echipe de tineri care scriu coduri din Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Slovenia și România vor concura pentru a obține titlul de câștigător al ediției din 2021 a Săptămânii UE a programării.

În cele din urmă, până pe 18 octombrie, cadrele didactice din învățământul preșcolar, primar și secundar din toate domeniile care sunt interesate să le predea elevilor lor programarea și gândirea computațională pot participa la o tabără online de 15 de ore în cadrul Săptămânii UE a programării.