Premiera absolută a operei „Otello” de Giuseppe Verdi va deschide, joi, stagiunea la Teatrul Liric

0
178

Deschiderea stagiunii 2013-2014 la Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova va avea loc joi, 10 octombrie, ora 19.00, cu premiera absolută a operei „Otello” de Giuseppe Verdi, sub conducerea muzicală a maestrului Gheorghe Stanciu, în regia tânărului și talentatului Rareș Zaharia.

 „Otello” este penultima dintre operele compuse de Giuseppe Verdi, pe un libret de mare calitate scris de Arrigo Boito după celebra piesă „Othello” a dramaturgului englez William Shakespeare. Ca și în cazul ultimei sale opere, „Falstaff”, se observă influența clară wagneriană, trecerea de la opera bazată pe arii și tehnica de interpretare bel-canto la genul cunoscut ca fiind operă simfonică. Premiera operei „Otello” a avut loc la Milano, la Teatro alla Scala, în ziua de 5 februarie 1887.

Teatrul Liric „Elena Teodorini” va aduce în fața publicului craiovean o premieră într-o  distribuție de excepție: Dragana Radakovic (Serbia), care va debuta în rolul Desdemona, Marius Budoiu (Cluj-Napoca) în rolul Otello și Stefan Ignat (București) în rolul Iago.