Parcul Industrial „Craiova 2“, o nouă investiţie marca „Consiliul Judeţean Dolj”

0
71
Ion Prioteasa

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat recent că un nou parc industrial va fi înfiinţat în apropierea Aeroportului Craiova, pe o suprafaţă de 30 de hectare, decizia fiind luată pentru a răspunde necesităţii de a crea noi locuri de muncă. În acest sens, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a precizat că au fost iniţiate demersurile în vederea racordării la reţeaua de alimentare cu energie electrică, precum şi a asigurării accesului rutier la Parcul Industrial „Craiova 2“.

În acest moment, la Parcul Industrial „Craiova 1”, lucrează în jur de 1000 de angajaţi iar în curând,  acest parc va fi ocupat integral, ultimele 8 hectare de teren urmând a fi utilizate în întregime. „Această platformă de afaceri pe care am dezvoltat-o îşi atinge principalul obiectiv, acela de a stimula crearea de locuri de muncă, firmele pe care le găzduieşte lucrând cu peste 1.000 de angajaţi. Vedem astfel încununată reuşita unuia dintre principalele proiecte economice ale noastre, o poveste de succes, pe care o continuăm cu un nou capitol. Ca atare, Consiliul Judeţean Dolj se pregăteşte să deschidă, în perioada următoare, cel de-al doilea parc industrial, pentru care vom aloca o suprafaţă de 30 de hectare din terenurile pe care le deţinem în apropierea Aeroportului Craiova”, subliniat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

Alocări de fonduri europene

Şeful administraţiei doljene a mai spus că un avantaj important, pe care administraţia îl va folosi în susţinerea acestui proiect, este reprezentat de alocările de fonduri europene aferente segmentului financiar 2014 – 2020, care se anunţă a fi semnificative şi de care vor putea beneficia atât companiile care se vor instala în facilitatea nou creată, cât şi Parcul Industrial «Craiova 2», pentru finanţarea investiţiilor în amenajarea reţelelor de drumuri interioare şi de utilităţi. „De altfel, avem de partea noastră experienţa Parcului Industrial «Craiova 1», unde, aşa cum se cunoaşte, am reuşit să atragem peste 7 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii şi pentru realizarea incubatorului de afaceri. În pregătirea acestei noi facilităţi economice, am discutat deja cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova pentru o serie de amenajări rutiere la ieşirea din oraş, pe drumul european către Piteşti, menite atât să fluidizeze traficul în zona Aeroportului, cât şi să înlesnească accesul în viitorul parc industrial”, a subliniat .

Se continuă eforturile făcute pentru a sprijini crearea de locuri de muncă

Conducerea CJ Dolj s-a gândit la toate şi a purtat astfel, o serie de discuţii cu conducerea companiei CEZ Distribuţie, pentru a studia posibilitatea construirii unei staţii electrice de transformare care să deservească Parcul Industrial «Craiova 2». „Acest deziderat al Consiliului Judeţean Dolj a fost bine receptat de către reprezentanţii societăţii de distribuţie a energiei electrice, iar acum avem certitudinea că această înţelegere va fi pusă în operă. Conducerea CEZ ne-a anunţat, printr-o adresă, că este pregătită să realizeze investiţia. În urmă cu câteva zile, specialiştii în urbanism din cadrul CJ Dolj au propus reprezentanţilor companiei spre analiză două posibile amplasamente pe care administraţia judeţeană le pune la dispoziţie în vederea construirii acestei staţii”, a mai spus Ion Prioteasa. Cu proiectul Parcului Industrial «Craiova 2», Consiliul Judeţean Dolj continuă eforturile făcute pentru a sprijini crearea de locuri de muncă, prin facilităţi acordate investitorilor care îşi dezvoltă afacerile în această zonă şi fac angajări. În susţinerea acestei iniţiative vin şi mecanismele de accesare şi derulare a fondurilor europene pentru viitorul segment financiar, fonduri care vor fi alocate pentru proiectele prin care se generează noi locuri de muncă.

„Doljul are în faţă o nouă etapă în dezvoltarea sa economică”

La rândul său, Consiliul Judeţean Dolj îşi menţine politica de atragere a investitorilor, oferind agenţilor economici care se vor instala pe noua platformă economică aceleaşi condiţii ca în Parcul Industrial «Craiova 1», respectiv scutire de la plata impozitului pe clădiri şi acces la toate reţelele de utilităţi necesare. Viitoarea infrastructură de afaceri pe care o creăm lângă Aeroport va fi deschisă tuturor companiilor, din ţară şi din străinătate. Sigur că m-ar bucura dacă aceste spaţii ar fi ocupate în principal de agenţi economici care provin din zona noastră, pentru că astfel s-ar transmite un semnal pozitiv că există un mediu de afaceri puternic la Craiova. Alăturând demersurilor noastre modernizarea infrastructurii de transport, inaugurarea Aeroportului şi deschiderea podului peste Dunăre, între Calafat şi Vidin, putem spune că Doljul are în faţă o nouă etapă în dezvoltarea sa economică“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.