„Trebuie să facem locuri de muncă pentru craioveni!”

0
388

Viceprimarul Craiovei Marinică Dincă a explicat cum vede dezvoltarea oraşului, subliniind importanţa sprijinului acordat investitorilor locali şi a firmelor care vor să vină la Craiova.

Pe tot parcursul campaniei electorale aţi avut câteva proiecte pe care v-ați bazat. Există unul prioritar?

Prioritatea mea este omul şi cred că tărie că ceea ce vor oamenii este un oraş de bun-simţ, un oraş civilizat. Principalele probleme reclamate de oameni sunt infrastructura proastă şi câinii maidanezi, iar eu am dat soluţii pentru ambele. Mi-am făcut socotelile în funcţie de cifre, nu de ceea ce vor să audă oamenii şi cred că aşa am câştigat cetăţenii de partea mea. Am prezentat craiovenilor un proiect cu adevărat fezabil pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi şi aproape 30.000 de craioveni mă susţin. Cred că acest lucru vorbeşte de la sine despre nevoia Craiovei de a scăpa de această problemă. O altă problemă este cea a infrastructurii care lasă de dorit şi am arătat că trebuie să ne îndreptăm atenţia asupra cartierelor mărginaşe, folosindu-ne de banii economisiţi de la bugetul local. În plus, avem nevoie de o gestionare mai bună a proiectelor existente, pentru că am văzut lucrări de proastă calitate în oraş, drumuri sparte la câteva luni după asfaltare. E un lucru care trebuie să înceteze!

Vorbiţi de câini comunitari şi infrastructură dar v-aţi axat discursul pe atragerea investitorilor şi pe crearea de locuri de muncă.

Lipsa locurilor de muncă este cea mai gravă problemă a Craiovei în momentul de față. Nu a existat niciodată la Primăria Craiovei un plan pentru atragerea investitorilor și acest lucru s-a văzut în dezvoltarea noastră. Firme importante s-au dus la Balş, Slatina sau Caracal, când puteau rămâne aici. Trebuie să facem locuri de muncă pentru craioveni! Poate că primarul nu poate crea locuri de muncă în mod direct, dar are puterea de a acorda facilităţi fiscale care să dea încredere oricărui investitor că autoritatea locală vrea şi poate să aducă firme în oraş. Craiova are nevoie disperată să dea încredere investitorilor că pot să se aşeze aici, că nu le va cere nimeni mită. Este şi motivul pentru care am propus un pachet de trei măsuri care vizează atât atragerea investitorilor în Craiova, cât şi îmbunătăţirea situaţiei celor care sunt deja în oraş: crearea de parcuri industriale, acordarea unor facilitate fiscal firmelor de producţie sau IT pe o perioadă de patru ani şi reducerea cu 5% a impozitelor pentru firme şi cetăţeni în 2013.

Cum vedeţi Craiova după 10 iunie?

Sunt optimist şi cred că vom vedea proiecte de perspectivă, o altă viziune și, mai mult decât atât, vom învăța o lecție pe care alte orașe mari din țară și-au însușit-o deja: aceea a primirii investitorilor. Firmele sunt cele care susțin nivelul de trai în Craiova dar şi bugetul local. Cu cât avem mai multe firme, cu atât Primăria va fi mai bogată şi va putea face mai multe investiții.

 

Viceprimarul Dincă ar obţine 28% din sufragii

Sondajul efectuat săptămâna trecută de Asociaţia Tinerilor Sociologi din Craiova arată că peste trei sferturi din electoratul craiovean este dispus să meargă la vot la alegerile de duminică. Opţiunile alegătorilor în ce priveşte funcţia de primar al Craiovei merg către principalii candidaţi. Potrivit sondajului, 30,9% dintre craioveni ar vota cu actualul primar Antonie Solomon la alegerile din 10 iunie, în timp ce 28,1% susţin că ar vota cu Mărinică Dincă, candidatul PDL. Lia Olguţa Vasilescu, candidatul USL, ar obţine doar 20,3% dintre voturile exprimate.