S-au afişat posturile didactice de suplinire şi titularizare

0
352

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a stabilit, ieri, lista finală a posturilor de suplinire şi titularizare pentru a fi ocupate prin concurs. Sunt 842 de norme şi fracţiuni de norme, din care 375 în mediul urban şi 467 în rural.

43 de posturi din cele scoase la concurs sunt titularizabile şi au o viabilitate de patru ani. 17 dintre acestea sunt pentru profesorii de muzică, 7 pentru profesori de Educaţie Fizică şi Sport, 6 pentru educatoare, 3 pentru învăţători, 3 pentru discipline tehnice şi câte un post de Chimie, Geografie, Pedagogie, Învăţământ special. Oferta din acest an nu cuprinde nici o catedră de titular pentru Limba română, Istorie, Informatică, Fizică, Matematică, Biologie şi nici pentru limbi străine. Prin urmare, absolvenţii de studii de licenţă pe aceste domenii şi vor să devină dascăli în învăţământul preuniversitar sunt obligaţi să se orienteze spre orele de suplinire, care au viabilitate de maximum un an. Şi la această categorie cele mai multe norme şi fracţiuni de norme sunt pentru disciplinele Chimie, Biologie, Religie, Limba engleză, Limba franceză, Educaţie Fizică şi Sport, dar şi educatoare.

Concursul se va desfăşura pe 13 iulie a.c.

Candidaţii, care optează fie pentru un post titularizabil, fie pentru suplinire trebuie să participe la concurs, programat pe data de 13 iulie a.c. Înscrierile se derulează în perioada 14-24 iunie a.c. Dosarele candidaţilor se depun la Şcoala 24 „Sfântul Gheorghe” pentru Matematică, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Educaţie Fizică, Istorie, Geografie, Chimie, Religie, şi la Şcoala 29 „Nicolae Romanescu” pentru învăţător, educatoare, Limba română, Educaţie specială şi limbi străine. Unităţile de învăţământ la care se vor face înscrierile vor găzdui şi examinarea. Subiectele pentru concurs vor fi elaborate şi în acest an de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, acesta este ultima etapă în care posturile didactice se vor ocupa prin concurs naţional. De anul viitor, fiecare unitate de învăţământ va organiza concurs. Comisia de examen va fi formată din membrii Consiliului de Administraţie, for decizional care din toamnă îşi va schimba structura după actuala Lege a Educaţiei, în sensul că dascălii unităţii nu vor mai reprezenta majoritatea.