Alb-albaştrii vor avea ocazia să lupte pe teren propriu pentru un trofeu doar dacă vor cuceri în prealabil Cupa României, în Capitală
Comunicatul fanilor Universităţii Craiova a avut ecou la FRF. Suporterii au considerat că nu este corect la Ştiinţa, dacă ajunge în finala Cupei României, să joace pe „Ion Oblemenco”, deoarece ar fi un dezavantaj pentru adversara din ultimul act. Astfel, Comitetul Executiv al FRF nu a mai programat finala Cupei la Craiova, ci pe „Arena Naţională, pe 27 mai, hotărând, în schimb, ca Supercupa României să se joace în Bănie. Astfel, dacă va elimina Botoşaniul (mâine, ora 17), şi va câştiga apoi şi finala, în Bucureşti, alb-albaştrii vor avea ocazia să lupte pe teren propriu pentru un trofeu, contra campioanei, FCSB sau CFR Cluj. În turul semifinalei cu moldovenii, Ştiinţa s-a impus cu 5-1, în timp ce în cealaltă semifinală se întâlnesc două echipe sibiene, Gaz Metan şi FC Hermannstadt, joi, de la ora 17, după ce divizionara secundă a câştigat cu 1-0 prima manşă. „Finala Cupei României se va disputa pe Arena Naţională. Propunerea FRF vine în urma unei analize de context în care am considerat că nu ar fi fost corect în spiritul competiţiei să se dispute pe terenul unei echipe din semifinale. Decizia aceasta e cea ideală. Supercupa României se va juca pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova, în luna iulie” a declarat ieri Răzvan Burleanu.
Alb-albaştrii sub lupă
Popescu – Evoluţie destul de bună la Cluj. A avut o intervenţie excelentă la şutul lui Manea, pe scurt, a ieşit bine pe centrări, a ieşit bine şi la întâmpinarea lui Deac, răcind faza. A greşit unele degajări, dar jocul echipei abuzează de pase către portar pe construcţia incipientă, portarii joacă prea mult mingea cu piciorul, în condiţiile în care de multe ori nu au coechipieri liberi pentru degajări. La gol, „Popică” a fost păcălit şi de devierea lui Popov, numai un portar mare scotea acea minge.
Screciu – L-a cam învârtit Mailat la începutul jocului, n-a reacţionat. Nici Dimitrov nu prea l-a ajutat. Nu trebuia schimbat, mai ales că se află într-o formă bună, în revenire. Mai mult, echipa rămăsese într-un singur junior, care era portarul, iar Popescu a resimţit dureri în repriza a doua şi Mangia făcuse deja 2 modificări, ceea ce ar fi însemnat că Burlacu ar fi trebuit să intre în poartă, dacă „Popică” nu mai putea continua.
Kelic – Evoluţie destul de bună, a pierdut unele dueluri, dar a fost util per ansamblu. La fel ca în sezonul regulat în Gruia, a avut o mare şansă de a marca în prelungiri, dar a şutat tot peste poartă, de această dată însă se fluierase deja penalty la Gustavo.
Tiago Ferreira – Şi el a avut ceva probleme, atât pe construcţie, dar şi în duelurile defensive.
Dimitrov – A părut obosit, în apărare nu l-a prea ajutat pe Screciu, a fost aproape şi de un autogol. A adus câteva servicii utile în atac, în special cel pentru Băluţă, în partea a doua.
Mateiu – Nu a impresionat, dar nici nu a dezamăgit, păcat că a primit galben.
Zlatinski – E mai activ în disputele cu arbitri, decât pe teren. Incredibil, dar bulgarul a spus că el trebuia să execute lovitura de pedeapsă! El, care a ratat anul trecut cu FCSB şi Astra, şi acum la Viitorul.
Bancu – El şi Manea s-au „cotropit” reciproc, fiind doi fundaşi ofensivi, de naţională.
Andre Santos – Cel mai slab meci de când a venit la Craiova, a fost modest.
Băluţă – A alergat mult, s-a zbătut până în ultima secundă, dar nu a avut decât acel şut care l-a nimerit pe Vinicius în piept. N-a reuşit să degajeze mingea din careul propriu, la faza golului lui Camora.
Mitriţă – A avut o mare ocazie, creată de el, în prima repriză, şi un şut peste poartă din lovitura liberă obţinută tot de el, în partea a doua. Ar trebui să înceteze cu protestele, altfel nu prea vom mai avea ocazia să ne bucurăm de prestaţiile sale. Iar a încasat un galben.
Popov – Deşi a intrat bine, determinat, jucând excelent la intercepţie şi construind eficient, a avut ghinionul să devieze mingea la golul CFR-ului.
Gustavo – A scos penalty, tot el şi-a bătut joc de el. Craiova nu are executanţi de lovituri de pedeapsă. Gustavo a ratat de 2 ori, Zlatinski, de 4 ori, Mitriţă, o dată.
Glavina – A bifat încă 10 minute în tricoul Ştiinţei.