Cântau şi ei pe la nunţi, botezuri şi alte paranghelii, au încercat să ia un ban, de la Stat, dar, ca “dar”, s-au ales cu “mascaţii” la uşi

0
597
În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au efectuat şapte percheziții domiciliare, la persoane fizice și juridice din județele Dolj, Mehedinți și Teleorman, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.
Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020 și până în prezent, cinci persoane din Craiova, care ar fi invocat calitatea de artist-interpret, ar fi depus, la autoritatea competentă, înscrisuri falsificate, în vederea obținerii unor indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19. Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorității competente, cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii, anterioare declanșării pandemiei de COVID-19. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 45.000 de lei. În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente ce pot constituite mijloace de probă în cursul procesului penal. De asemenea, au fost puse în aplicare trei mandate de aducere. Cercetările sunt continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale. La activități au participat și polițiști ai inspectoratelor de poliție județene Mehedinți și Teleorman, luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Dolj, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj. Cei implicaţi cântă muzică lăutărească, vorba vine, sau de petrecere, având o oarecare pondere în mai multe medii. Au şi nume “sonore”, aşa cum se “intitulează”, în diverse ocazii: “Gheorghe clarinet”; “Vasile oboi”; “Filofteia de la nai”; etc. Numele lor de scenă sunt alese de noi, ca să dăm o nuanţă de tradiţie.