„Blonda senzuală” – 3 ani de închisoare, iar complicele ei 10 ani pentru trafic de minori

0
279

Curtea de Apel Craiova a pronunțat, luni, sentința definitivă în procesul în care Janina Tabacu, „blonda senzuală” care racola clienţi din ziare şi un complice al ei au fost condamnaţi pentru trafic de minori, după ce o tânără de 15 ani, pe care o obligau să se prostitueze, a fugit şi i-a denunţat. Femeia a fost condamnată la 3 ani de închisoare, iar complicele ei, recidivist, a primit 10 ani de detenție. Femeia s-a prezentat, luni seara, la arestul IPJ Dolj, fiind încarcerată, după cum au precizat reprezentanții unității.

Reamintim că, Ionel Olaru zis „Calu”, de 35 de ani, din Craiova, Aurel Vrabie, de 19 ani şi Janina Tabacu, de 25 de ani, ambii din comună Vârvorul de Jos, au fost reţinuţi pe 11 noiembrie 2012, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale sub coordonarea unui procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Acţiunea a fost demarată după ce o tânără de 15 ani a sunat pe 112 anunţând că fusese sechestrată de doi bărbaţi şi ţinută câteva zile într-un apartament din zona centrului comercial “Billa”, unde fusese obligată să se prostitueze. Poliţiştii şi procurorii DIICOT Craiova au stabilit că Ionel Olaru zis “Calu”, condamnat la o pedeapsă de 20 de ani închisoare pentru omor şi eliberat condiţionat în iunie 2011, cu un rest de pedeapsă de 2.362 zile, a cunoscut-o la începutul lui 2012 pe Janina Tabacu. Cei doi s-au mutat împreună şi, ca să întreţină familia, Janina s-a apucat de practicarea prostituţiei. Clienţii erau găsiţi prin publicarea unor anunţuri la ziar, de “blonda senzuală”, cum îşi spunea Janina. La începutul lunii septembrie 2012, “Calu” a cunoscut-o pe G. C., în vârstă de 14 ani, i-a propus să se mute împreună (profitând de lipsa Janinei), a luat-o acasă şi a pus-o la aceeaşi muncă. La revenirea în Craiova, Olaru s-a mutat cu ambele femei într-un apartament din zona “Billa”, unde şi-au continuat activitatea. Marius Vrabie, care îi cunoştea pe Olaru şi pe Janina Tabacu şi ştia cu ce se ocupă, şi-a adus şi el prietena, pe P. M., de 15 ani, tot în apartamentul de la “Billa”, unde fata a stat până pe 9 noiembrie, când Ionel Olaru a lovit-o din cauza unei discuţii telefonice. Când a rămas singură, fata a fugit şi a sunat la Poliţie.
Cei trei au fost arestaţi, iar pe 8 februarie 2013 s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care au fost trimişi în judecată pentru trafic de minori. Aurel Vrabie a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare încă de la primul termen, sentinţa în cazul său rămânând definitivă, iar faţă de “Calu” şi Janina Tabacu a continuat procesul, până în aprilie 2013, când judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat pe Olaru la 10 ani de închisoare, iar pe Janina Tabacu 4 ani de închisoare cu executare şi o amendă penală de 300 de lei pentru prostituţie. Atât inculpaţii, cât şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au declarat apel, iar pe 23 octombrie 2013 Curtea de Apel Craiova a admis apelurile, a desfiinţat sentinţa şi a dispus rejudecarea cauzei la instanţa de fond. Noua sentință a Tribunalului a fost pronunțată pe 5 decembrie 2014, judecătorii menținându-i Janinei Tabacu pedeapsa de 4 ani, în timp ce Ionel Olaru a obţinut reducerea pedepsei cu un an, fiind condamnat la 9 ani de închisoare. Și de această dată inculpații, dar și procurorii DIICOT au făcut apel, soluționat luni, 6 aprilie a.c., de Curtea de Apel Craiova. Instanța a admis apelurile, a schimbat hotărârea de pe fond și a decis ca „blonda senzuală” să execute 3 ani de închisoare, iar Ionel Olaru 10 ani. După ce a aflat hotărârea instanței, Janina Tabacu s-a prezentat la arestul IPJ Dolj, luni seara, urmând să fie transferată în penitenciar pentru ispășirea pedepsei.