Simpozionul „Emil Cioran – Captiv între două culturi”, la Biblioteca „Omnia”

0
133

La Biblioteca „Omnia” din Craiova are loc astăzi, ora 14.00, simpozionul „Emil Cioran – Captiv între două culturi”, organizat de Liceul  „Traian Vuia”, în parteneriat cu Academia Română – Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopşor” și Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză și iniţiat încă din anul 2011, cu ocazia  centenarului naşterii lui Emil Cioran.

„Scopul activităţii este redimensionarea unei opere bilingve, cu interogaţiile, contradicţiile și posibilităţile ei de convergenţă într-o viziune unitară. Nu în ultimul rând, problemele pe care o astfel de operă le ridică prin includerea ei în manualele şcolare, cu toate asperităţile care decurg din conţinutul efectiv al ei”, precizează organizatorii. Ajunsă la a III-a ediţie, manifestarea are ca temă „Poveste cu doi necunoscuți: Emil Cioran – Panait Istrati”. „Punerea alături a celor doi scriitori, operele de circulaţie internaţională,  similitudinile de destin, creează o perspectivă mai eficientă de cunoaştere a fiecăruia dintre ei”, explică Doina Ghiță, șef Serviciu Biblioteca „Omnia”.

Simpozionul se adresează profesorilor din învăţământul preuniversitar din judeţul Dolj, studenţilor şi masteranzilor craioveni, tuturor celor interesaţi de cultura națională și dialogul intercultural.