CLUBUL SPORTIV JUDEŢEAN ŞTIINŢA „U” CRAIOVA – Financiar, le merge bine!

0
114

Bogdan Pîncu

Condus de ceva vreme de Bogdan Pîncu, Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa „U” Craiova reuşeşte să facă faţă cu brio din punct de vedere financiar şi să crească fotbalişti pe bandă rulantă pentru echipa fanion a Olteniei.

– Ce performanţe notabile aţi avut în ultimul timp?

– Anul trecut, grupa de juniori republicani B, aparţinând profesorului Ion Ciocan, a jucat semifinalele Campionatului Naţional, unde a câştigat locul 3 şi a învins în finala mică pe Poli Timişoara. Am câştigat faza zonală a campionatului şi ne-am impus în faţa Banatului Timişoara, C.F.R. Cluj-Napoca şi F.C. Braşov, unde s-a disputat  semifinala cu cei de la Viitorul Constanţa, echipa lui Gheorghe Hagi, însă, din nefericire, am pierdut calificarea în retur după ce realizasem un tur bun pe Litoral.

– Ce fotbalişti aveţi la loturile naţionale?

– Că tot suntem în perioada asta după ce Naţionala Under 17 s-a calificat la turneul final din Serbia, unul dintre cei mai importanţi jucători este Geo Mişu, care a şi jucat în meciul decisiv din Ungaria. În afară de el, mai ţinem să îi evidenţiăm pe Sabin Lupu, Badea, Belu şi Cornel Suciu, dar, până la urmă, cu toţii sunt de apreciat.

– Ce jucători credeţi că ar putea ajunge, în viitorul apropiat, la echipa mare a Universităţii Craiova?

– Toţi au posibilitatea de a ajunge la echipa de seniori a Universităţii Craiova. La momentul actual, în lotul Ştiinţei sunt doi juniori foarte talentaţi, pe numele lor Mihai Roman şi Costinel Gugu. Primul dintre ei chiar a debutat pe prima scenă fotbalistică a ţării, iar cel de-al doilea are încă statutul de rezervă.

– Care vă este părerea despre situaţia existentă de ceva vreme la Universitatea Craiova?

– Nu cunosc foarte multe detalii în ceea ce priveşte situaţia Universităţii Craiova. Tocmai de aceea îmi rezerv dreptul de a nu comenta prea multe.

– Din punct de vedere material şi financiar, cum vă descurcaţi?

– Probleme financiare nu avem, clubul nostru este finanţat de Consiliul Judeţean Dolj, iar pe această cale ţinem să îi mulţumim, în mod special, domnului preşedinte Ion Prioteasa, un om deosebit, căruia i-a plăcut întotdeauna să ajute Universitatea Craiova. Avem o alocaţie bugetară pe care o planificăm la început de an, până acum ne-au ajuns banii în tot ceea ce ne-am propus.

– Ce obiective  aveţi în viitor?

– Anul acesta, grupa din 1994 are o mare şansă de a se califica la turneul final şi, de asemenea, de a atinge performanţa grupei 1993 de pe parcursul anul 2010. La fel şi grupa din 1992, care are şanse reale de a pătrunde până în fazele finale.

DENISA MARINESCU şi CLAUDIA PĂTRAŞCU