Ivan face tumbe, dar rămâne cu picioarele pe pământ: „Nu ajung aşa uşor la Euro”

0
311

Atacantul de 19 ani a ajuns la 6 goluri în acest sezon, fiind golgheter al Universităţii, alături de Nuno Rocha

 

După prestaţia excelentă din meciul cu FC Voluntari, Andrei Ivan a fost propus în lotul pentru Euro 2016 inclusiv de preşedintele oaspeţilor, Mitică Dragomir, însă atacantul de 19 ani spune că este conştient că doar evoluţiile constant bune ale sale şi rezultatele echipei îl pot propulsa la competiţia din Franţa. „Nu se ajunge aşa de uşor la Euro, după un meci, dar sper să fiu în lot, să merg în Franţa cu echipa naţională în primul rând şi să fiu sănătos până la Euro. Îi mulţumesc lui Mitică Dragomir pentru declaraţia făcută, că mă vede titular la Euro. O să muncesc la fiecare meci şi o să încerc să ajut echipa să câştige, să fim pe primul loc în play-out. Mai sunt 13 partide şi sperăm să ne facem bine treaba la fiecare întâlnire. Sunt bucuros că am marcat două goluri, dar şi mai bucuros sunt că a câştigat echipa mea şi că sunt fanii lângă noi la fiecare meci” a spus Ivan, care a ţinut să dedice golurile familiei sale.

Şi pentru Bogdan Vătăjelu meciul cu FC Voluntari a fost unul special, el purtând în premieră în Liga I banderola de căpitan, în absenţa lui Iliev şi a lui Izvoranu. „Ne bucurăm să suntem pe locul şapte şi că am luat cele trei puncte din meciul cu Voluntari. Ne dorim de la meci la meci să luăm cele trei puncte şi să nu mai pierdem locul şapte. M-am simţit foarte bine în postura de căpitan. Mă bucur că sunt apreciat la Craiova, sper să muncesc la fel de mult şi dacă voi avea şansa poate voi fi în continuare căpitan. Valentin Iliev şi Silviu Izvoranu sunt cei doi căpitani ai Universităţii, iar dacă ei nu vor putea să joace atunci voi avea şi eu şansa să port banderola” a spus Vătăjelu.

Daniel Mogoşanu a tras şi el concluziile partidei cu FC Voluntari, insistând pe evoluţia lui Ivan şi pe debutul juniorilor Petre şi Ciocoteală: „Am trecut pe locul întâi din play-out, e important pentru noi. Am făcut un joc bun şi am obţinut un rezultat pe măsură. Sper să continuăm pe aceeaşi linie, să fim încrezători şi să fim atenţi la modul cum gestionăm această perioadă. Mă bucur că în zilele următoare, când vom începe antrenamentele o să intre în program normal şi Mateiu, şi Iliev, deci vom fi în efectiv complet şi putem pregăti foarte bine jocul de la Chiajna. Eu sunt convins că Ivan intră în lupta pentru Euro. Dacă va continua pe aceeaşi linie şi va avea în fiecare joc realizări sunt convins că va fi în atenţia echipei naţionale. Pentru el este foarte important după această zi să gestioneze bine următoarea perioadă, să fie atent cum se antrenează, cum se odihneşte şi lucrurile vor fi în regulă. Vizavi de jocurile trecute, a trecut şi el printr-o perioadă mai grea, dar mă bucur că a reveni şi a gestionat foarte bine această perioadă şi acest joc cu goluri. Au debutat şi doi copii din cadrul Centrului nostru de juniori, e vorba de Ciocoteală şi Petre. Sper din tot sufletul ca în urma rezultatelor pozitive, dacă le vom avea în următoarea perioadă, să mai vedeţi şi alţi copii că vor debuta în Liga I”.