A înjunghiat două persoane în “Cave”

0
365

Un tânăr de 22 de ani, din Craiova, a fost arestat preventiv, duminică seara, fiind acuzat de tentativă de omor calificat. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit, în urma cercetărilor, că acesta a înjunghiat două persoane, în noaptea de sâmbătă/duminică, într-un conflict petrecut în barul “Cave” din cartierul craiovean Rovine.

O ieşire în oraş programată pentru a sărbători o zi de naştere, s-a sfârşit foarte urât pentru mai mulţi craioveni. Cătălin Florin Tudorică, de 22 de ani, din Craiova, a vrut să sărbătorească în avans ziua de naştere a prietenei sale, care era, de fapt, ieri. Profitând de faptul că era week-end, sâmbătă seara a trecut pe la ea pe acasă, au băut împreună câteva pahare, apoi au decis să iasă în oraş. Au ales barul “Cave”, din cartierul craiovean Rovine. Au consumat şi aici băuturi alcoolice, iar în jurul orei 02.00, între Tudorică şi alţi doi consumatori aflaţi în bar, s-a iscat o ceartă. Tânărul, căruia alcoolul şi nişte substanţe etnobotanice pe care le-ar fi consumat, din câte au afirmat nişte clienţi, i-au cam luat minţile, a scos rapid un cuţit şi i-a înjunghiat pe cei doi, apoi şi-a luat prietena şi a plecat. Victimele, Marius Ion Duşcă, în vârstă de 26 de ani şi Ionică Borcaş, de 34 de ani, s-au ales cu mai multe lovituri, care le-ar fi putut fi fatale dacă la faţa locului n-ar fi fost solicitată rapid o ambulanţă. Asta pentru că unul dintre răniţi a fost lovit în zona hemi-toracică şi la cap, iar cel de-al doilea la picior, alegându-se cu artera femurală secţionată. Pe baza declaraţiilor martorilor, poliţiştii l-au identificat pe tânăr, acesta fiind dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru audieri. Procurorul de caz a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar duminică seara a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, instanţa eliberând pe numele său mandat pentru 29 de zile pentru tentativă de omor calificat. “În urma conflictului, petrecut pe fondul consumului de alcool, victimele s-au ales cu leziuni care le-au pus vieţile în primejdie şi care necesită 16-18 zile de îngrijiri medicale, după cum rezultă din concluziile preliminarii ale raportului întocmit de medicii legişti. Ca urmare a acestui fapt, s-a dispus reţinerea autorului, apoi s-a solicitat şi s-a obţinut de la instanţă mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu.

Barul “Cave” este renumit pentru faptul că, pe 15 noiembrie 2009, Nicu Palici, de 37 de ani, din Craiova, după ce şi-a omorât prietena, pe Florina Mihai, de 35 de ani, a pus-o într-un sicriu şi a adus-o la barul respectiv. Bărbatul a fost luat de poliţişti şi procurori direct din bar, a fost arestat, ulterior luându-se măsura internării sale la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Jebel, din judeţul Timiş.