Stagiunea „Europa”: săptămâna muzicală dedicată statului Luxemburg

0
465

Muzicile Europei continuă să răsune la Craiova! Săptămâna aceasta, reprezentat pe scena Filarmonicii „Oltenia” este statul Luxemburg. Îi puteţi cunoaşte mai bine pe câţiva dintre artiştii celei mai bogate ţări europene, aflate la graniţa cu Belgia, Germania şi Franţa, participând la programul de evenimente cu acces gratuit, ca şi la concertul simfonic de vineri seara.

CARLO JANS

Astăzi, la ora 19.00, în Sala „Filip Lazăr” a Filarmonicii, Carlo Jans – în postură de solist concertist (flaut) şi profesor universitar – va prezenta Forumul Internaţional pentru Flaut şi Pian din Diekirch. Mâine-seară, de la aceeaşi oră, Muzeul de Artă va găzdui „Convorbiri muzicale” cu flautista Elisabeth Speyer, studentă a Conservatorului de Muzică din Luxemburg, acompaniată la pian de Corina Stănescu. Protagonişti ai concertului de vineri seara, dirijorul Carlo Jans şi violonistul Constantin Riccardi se vor prezenta publicului joi, 11 februarie, ora 19.00, în Sala „Filip Lazăr”. La toate cele trei evenimente accesul va fi liber.

CONSTANTIN RICCARDI

Concertul simfonic de vineri, ora 19.00, propune spre audiţie Introducere şi Rondo capriccioso în La minor pentru vioară şi orchestră, op. 28 de Camille Saint-Saens şi Simfonia a VI-a în Fa major, op. 68, „Pastorala”, de Ludwig van Beethoven. De asemenea, două prime audiţii sunt cuprinse în program: „Moods” („Stări”) pentru orchestră de Marco Putz şi „Trois esquisses” pentru orchestră de coarde de Rene Mertzig. Biletele costă 25 şi 35 lei.