Săndoi: „Cu ASA avem prima finală din cele 10 rămase”

0
116

Universitatea Craiova dispută un meci de 6 puncte duminică împotriva celor de la ASA Tg. Mureş

Duminică, în Bănie se dispută un meci foarte important pentru intrarea în play-off, între Universitatea Craiova şi ASA Tg. Mureş. Oaspeţii au 3 puncte avans, iar aceştia din urmă speră să egaleze în clasament trupa lui Bergodi. În tur a fost 0-0, după un meci în care gazdele au avut foarte multe ocazii, dar şi Craiova a ratat victoria pe contraatac, în ultimul minut. Antrenorul alb-albaştrilor, Emil Săndoi, spune că echipa sa ia în calcul doar victoria şi face apel la public să creeze o atmosferă precum cea de la derby-ul cu Dinamo. „Duminică vom avea un meci greu, cu o altă echipă care aspiră la play-off, dar nu este decisiv, fiindcă mai sunt 10 etape de disputat. Probabil că ultima etapă va fi decisivă, dar asta nu înseamnă că meciul de duminică nu este foarte important pentru configurația clasamentului. Până la finalul sezonului regulat avem de disputat 10 finale. Jucătorii s-au pregătit bine, îmi va fi greu să aleg primul 11, aşa cum s-a întâmplat de când am venit la echipă. Cei de la ASA au trei suspendați, dar să nu-i plângem, pentru că au un lot cu jucători experimentați, cu meciuri în cupele europene, care pot suplini absențele. Noi am avut mult mai multe probleme la acest capitol pe parcursul sezonului. Brandan a fost căpitanul nostru, și-a făcut datoria față de club şi noi ne-am dorit să continue, dar el și a dorit o altă experiență. Îl vom trata ca pe un adversar şi vrem ca după jocul de duminică el să regrete că nu a rămas aici. Cu Dinamo atmosfera a fost fantastică şi ne-am dori ca și la meciul cu ASA stadionul să fie la fel de plin, iar susținerea necondiționată. Cu suporterii alături putem învinge orice adversar“.

Dacă la ASA nu vor juca Ivan Gonzales, Balic şi Gorobsov, care sunt suspendaţi, CS Universitatea nu-l va avea pe Andrei Ivan, suspendat şi pe fundaşii Izvoranu şi Acka.  Totodată, Bawab nu s-a antrenat toată săptămâna şi este incert.

Fost coechipier cu Gică Popescu la Craiova şi la echipa naţională, Săndoi se bucură de eliberarea „Baciului: „Aseară am vorbit cu Gică Popescu, l-am sunat. Mă bucur că este alături de familie. Îi doresc sănătate atât lui, cât și celor dragi. L-am invitat la meci, dar nu are cum să ajungă. Ne vom vedea la meciul cu Viitorul“.

Mijlocaşul Nicuşor Bancu a declarat: „Trebuie obținem cât mai multe puncte în cele 10 meciuri rămase şi sunt convins că la final vom fi în play-off. Suntem capabili să batem orice echipă, mai ales atunci când fanii ne susţin în număr mare.  În tur la Târgu Mureş am avut o mare ocazie pe final de meci şi am ratat, am greşit preluarea, dacă voi avea ocazia să răzbun acea ocazie sper să o fac. Mă bucur că sunt titular şi nu vreau să o las mai moale, să-mi pierd locul în echipă”.

Bergodi: „Craiova joacă bine şi are public inimos”

Antrenorul italian Cristiano Bergodi, a prefaţat jocul de duminică: „Este un meci greu pentru noi. Întâlnim o echipă care joacă foarte bine, în special pe teren propriu, au un public inimos. Avem și unele probleme de lot, care ne împiedică să aliniem cea mai bună echipă, dar avem un lot competitiv, iar cei care vor intra vor lupta. Nu mergem să jucăm la egal, noi începem partida să o câștigăm. Importantă va fi prestația, dacă jucăm bine, putem câștiga”. Preşedintele lui ASA, Bogdan Mara, a spus: „Ne luptăm direct cu Craiova pentru play-off, astfel că jocul va avea o încărcătură specială. Noi suntem pe un drum bun, venim după 3 victorii consecutive, în campionat și cupă și avem un moral bun”.

Universitatea Craiova – ASA Tg. Mureş

Duminică, ora 14, stadion: „Extensiv”

Universitatea Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Iliev, Vătăjelu – Mateiu, Zlatinski, Kay – Nuno Rocha, Curelea, Bancu. Antrenor: Emil Săndoi. Rezerve: Straton – Dumitraş, Băluţă, Hergheligiu, Mazarache, Madson, Bawab.

ASA: Stăncioiu – Velayos, Balaur, Bejan, Golanski – G. Mureşan, Voiculeţ, N’Doye, Brandan – L. Pedro, Axente. Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: Viciu – Hanca, Romario, Dedov, Manolov, Ramiro Costa, Jazvic.