Încep examenele de admitere la Academia de Poliţie

0
318

Tinerii doljeni interesaţi de o carieră în MAI trebuie să ştie că Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti organizează, în perioada 15 – 30 iulie 2011, concurs de admitere. În acest an ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a dispus ca, la concursurile de admitere la unităţile de învăţământ ale M.A.I. să nu se acorde derogări de la condiţiile şi criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor.

Facultatea de Poliţie va susţine examenul de admitere în perioada 17 – 30 iulie a.c.,  Facultatea de Pompieri 17 – 24 iulie a.c., şi Facultatea de Arhivistică 15 – 30 iulie a.c. În cadrul Facultăţii de Poliţie vor fi scoase la concurs un număr de 551 de locuri la învăţământul de zi, astfel: Poliţie (specializarea „ordine şi siguranţă publică” – 3 ani) – 203 locuri (bărbaţi şi femei), din care 15 locuri pentru tineri de etnie maghiară, 6 locuri pentru tineri de etnie romă, respectiv 9 locuri pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale; Poliţie (specializarea „drept” – 4 ani) – 50 locuri (bărbaţi şi femei); Poliţie de Frontieră (specializarea „ordine şi siguranţă publică”) – 50 locuri (bărbaţi şi femei), din care 1 loc pentru cetăţenii români de etnie romă, respectiv 2 locuri pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale; Poliţie de Frontieră (specializarea „drept”) – 10 locuri (bărbaţi şi femei); Jandarmi (specializarea „ordine şi siguranţă publică”) – 103 locuri (bărbaţi şi femei), din care 3 locuri pentru cetăţenii români de etnie romă, respectiv 4 locuri pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale; 3 locuri fiind alocate SPP; Penitenciare – 50 locuri (bărbaţi şi femei). Facultatea de Pompieri scoate la concurs 55 de locuri, bărbaţi, dintre care 10 locuri pentru tineri palestinieni şi 5 pentru cetăţeni din Republica Moldova, iar Facultatea de Aarhivistică 30 de locuri (bărbaţi şi femei), din care 5 locuri cu taxă.

Probe eliminatorii: testarea psihologică, examinarea medicală şi aptitudinile fizice

Candidaţii vor susţine probe eliminatorii, respectiv testarea psihologică, examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, urmate de probele de  evaluare a cunoştinţelor. Academia de Poliţie, prin structura specializată – Biroul Relaţii Publice şi Cooperare Internaţională – va dispune măsurile necesare pentru asigurarea unei informări corecte, obiective şi echidistante a concurenţilor, cetăţenilor şi mass-media, cu privire la procesul de admitere. Periodic sau ori de câte ori situaţia va impune, vor fi postate pe site-ul oficial al Academiei de Poliţie, www.academiadepolitie.ro, informaţii utile despre examenul de admitere. Conducerea Academiei de Poliţie a dispus constituirea unui punct de informare pentru cetăţeni, implicit pentru concurenţi, care, prin personal cu competenţe din cadrul instituţiei de învăţământ superior, va fi la dispoziţia cetăţenilor cu informaţii corecte despre admitere.

Site-ul oficial al Academiei de Poliţie – www.academiadepolitie.ro

Având în vedere experienţa anilor trecuţi, când au fost create site-uri ilegale, menite să inducă în eroare pe cei care doreau să îmbrăţişeze o carieră în cadrul M.A.I., Academia de Poliţie reiterează următoarele: „www.academiadepolitie.ro este site-ul oficial al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, structură a Ministerului Administraţiei şi Internelor din România, unde pot fi aflate informaţii legate de activitatea instituţiei şi orice alte date de interes public din sfera de competenţă. Orice alte  site-uri sau conturi existente pe mediile de socializare nu aparţin Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi, în consecinţă, nu prezintă poziţia oficială a acestei unităţi de învăţământ superior a M.A.I.”, se arată într-un comunicat al MAI, Direcţia Informare şi Relaţii Publice.