Studenţi cu ţeluri diferite, la examen pe „Extensiv”

0
95

În tentativa de a prinde podiumul, Universitatea Craiova întâlneşte astăzi pe Universitatea Cluj, formaţie preocupată să evite retrogradarea

Ştiinţa întâlneşte în derby-ul studenţesc al Ligii I o echipă proaspăt revigorată, de calificarea în finala Cupei României şi de victoria din derby-ul de 6 puncte cu Rapid. Dacă alb-albaştrii nu au mai pierdut de peste 7 luni şi de 18 meciuri în Liga I, „U” Cluj nu mai câştigase până la succesul cu Rapid de 4 luni şi nu marcase 9 meciuri la rând. Acum un an, antrenorul clujenilor, Adrian Falub, obţinea o victorie categorică împotriva craiovei, scor 4-1, cu AŞA Tg. Mureş, însă în actualul sezon are amintiri neplăcute legate de formaţia din Bănie, fiind demis de la AŞA după eşecul de pe „Ion Oblemenco”, scor 0-1.
Emil Săndoi apreciază formă bună din ultima vreme a finalistei Cupei, dar spune că alb-albaştrii vor da totul pentru a obţine prima victorie pe teren propriu din 2015, pentru a-şi întări postura actuală sau chiar pentru a forţa urcarea pe podium. „Universitatea Cluj este o echipă în revenire de formă, are un moral bun după calificarea în finala Cupei şi victoria de şase puncte cu Rapid. Suntem invidioşi pe U Cluj că joacă finala Cupei României, dar cred că şi ei sunt invidioşi pentru parcursul pe care l-am avut până acum. Vom face tot ce ne stă în putinţă să obţinem prima pe teren propriu de anul acesta, care ne-ar consolida poziţia a patra şi poate chiar am putea chiar să urcăm pe podium. În ciuda ploii, sperăm ca gazonul de pe Extensiv să se prezinte în condiţii bune. Momentan, nu ne gândim la locul 2, mai sunt atâtea etape de disputat. Nu facem calcule, ar fi o greşeală să ne propunem ocuparea locului 2, trebuie să ne gândim la fiecare meci în parte” a spus antrenorul oltean.

Ivan e în scădere de formă

Săndoi spune că jucătorii tineri din academia Universităţii nu pot face faţă deocamdată la nivelul Ligii I, iar singurul fotbalist de perspectivă care şi-a făcut loc în lotul lărgit, Andrei Ivan, despre care antrenorul Stelei, Costel Gâlcă, spune că va fi viitorul atacant al naţionalei, este într-o scădere de formă. „La Ivan am constatat o scădere de formă în ultima perioadă, nu ştim ce se întâmplă cu el, probabil şi regimul de pregătire cu echipă mare l-a afectat. Este greu pentru jucătorii tineri să se impună, fiindcă echipa nu pierde de 18 meciuri şi folosim cam aceeaşi formulă, cu puţine schimbări, în fiecare etapă. Am luat cu noi în cantonamentul de iarnă câţiva juniori, dar ne-am dat seama că aceştia nu fac faţă la nivelul primului eşalon” a spus Săndoi.

Bawab: „Ar fi păcat să pice Clujul, dar trebuie să câştigăm”

Cel care a adus victoria Craiovei la Galaţi, iordanianul Thaer Bawab, a declarat: „Nu este extrem de important pentru mine că am marcat eu la Galaţi, ci faptul că echipa a câştigat. Firesc, îmi doresc să ajut în continuare echipa prin golurile mele. Mi-aş dori să înscriu şi acum şi să luăm toate punctele. Este păcat pentru suporteri, pentru oraş şi stadionul de acolo că Universitatea Cluj să meargă în Liga a II-a, nu vrem să o îngropăm, dar trebuie să câştigăm. Le dorim să obţină puncte după meciul cu noi “.
Pentru meciul cu „U” Cluj, Mateiu este suspendat, dar vor reveni Madson şi Kay.

Copiii Craiovei vin alături de Ştiinţa

Universitatea Craiova este din nou echipa comunităţii, iar copiii oraşului trebuie să înveţe ce înseamnă spiritul alb-albastru. La meciul de astăzi, alb-albaştrii vor fi susţinuţi din tribune de elevii de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul “, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu “, Liceul „Traian Vuia “şi Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu “. Clubul craiovean s-a alăturat astfel programului „Şcoala altfel “, invitând copiii Craiovei la stadion.

Universitatea Craiova – Universitatea Cluj

Stadion: „Extensiv”, ora 17 (Digi, Dolce, Look)
Craiova: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Băluţă, Madson, Brandan, Târnăcop – Nuno Rocha, Bawab. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi. Rezerve: Straton – Dumitraş, Cârstea, Izvoranu, Kay, Herghelegiu, Ivan.
Cluj: Veselovsky – Ciupe, Neag, Skvorc, Bambara – Mengolo, R. Costin, Lungu, Nuno Viveiros – Gravenberch, Castillion. Antrenor: Adrian Falub. Rezerve: Dolha – Van der Broek, Cr. Munteanu, Lemnaru, Cepellini, Cristocea, Calcan.