„Bariera Vâlcii” intră în prelungiri

0
423

Ploile care au căzut la sfârşitul săptămânii trecute prelungesc lucrările de asfaltare de pe strada „Bariera Vâlcii”. La solicitarea constructorului Tel Drum, Primăria Craiova a anunţat că restricţiile rutiere vor fi impuse mai mult decât se preconiza şi anume până când lucrarea va putea fi terminată.

Strada „Bariera Vâlcii” are parte de un adevărat jurnal. Nu trece săptămâna fără ca să se întâmple ceva pe şantierul respectiv. Nici nu au apucat bine să se înceapă asfaltarea pe primul tronson, din cele trei în câte a fost împărţită strada, că lucrările au fost oprite o perioadă de timp. La sfârşitul săptămânii trecute, când au căzut precipitaţii şi în Craiova, constructorul Tel Drum nu a putut să mai toarne stratul de asfalt. Utilajele au ajuns între intersecţia cu strada „Toamnei” şi intersecţia cu strada „Parângului”, dar şantierul a fost oprit din nou, spre supărarea localnicilor, care nu mai au nici ei răbdare să vadă strada asfaltată odată, după doi ani de lucrări.

Șoferii, rugaţi să se conformeze

Autorităţile locale, care au instituit restricţii rutiere pentru şoferi, au fost şi ele nevoite să revină cu un comunicat prin care au anunţat că se prelungesc condiţiile de trafic pe tronsonul menţionat. Până când? Fără limită, de această dată, pentru că nu se ştie când va mai ploua. „Primăria municipiului Craiova anunţă că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, restricţiile de circulaţie pe strada „Bariera Vâlcii” între intersecţia cu strada „Toamnei” şi intersecţia cu strada „Parângului” se vor prelungi până la finalizarea lucrărilor de asfaltare”, se arată în comunicat, municipalitatea solicitând conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să se conformeze semnalizărilor rutiere ce vor fi instituite.

Parte dintr-un contract de 11 milioane de euro

Ghinionul se ţine lanţ de această lucrare. Alături de alte două bulevarde mari, strada „Bariera Vâlcii” a fost pusă pe listă pentru a fi reabilitată cu fonduri europene. În octombrie 2013, Primăria Craiova a scos la licitaţie contractul de 39,89 milioane de lei, echivalentul a 11 milioane de euro, care a fost atribuit unei asocieri de firme: Tel Drum – lider de asociere, Dancor Romconstruct, Imob Lux Construct şi Garden Center Grup. Tel Drum a preluat strada „Râului”, Dancor – strada „Caracal”, Imob Lux – strada „Bariera Vâlcii”, iar Garden Center s-a ocupat de spaţiile verzi. Conform caietului de sarcini şi a contractului de execuţie, strada „Bariera Vâlcii” ar fi trebuit să fie gata în nouă luni.

O întârziere de doi ani şi-o ploaie

Cele nouă luni s-au făcut doi ani şi oamenii au început să ceară explicaţii de ce nu se finalizează totuşi lucrarea, cu atât mai mult cu cât circulaţia se desfăşoară extrem de greoi, aproape imposibil acolo. Autorităţile au luat decizia să tranşeze problema şi au solicitat constructorului Tel Drum să termine execuţia, după ce Imob Lux a plecat de pe şantier. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a explicat, în toamna anului trecut, că toată problema a fost generată de Imob Lux Construct, care a tras de timp şase luni, dar că Tel Drum va reuşi să termine execuţia. Nici de această dată ritmul de lucru nu a fost unul mulţumitor, drept pentru care ambii viceprimari, Mihail Genoiu şi, acum, Dan Daşoveanu, au fost desemnaţi, pe rând, să supravegheze lucrările.