Proiect european, la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova

0
487

 La LICEUL TEHNOLOGIC TRANSPORTURI CĂI FERATE CRAIOVA a demarat un proiect european, unitatea de învăţământ având calitatea  de Beneficiar. Este vorba despre”ÎMPREUNĂ PENTRU O EDUCAȚIE DIGITALĂ SMART A LICEULUI TEHNOLOGIC TRANSPORTURI CĂI FERATE CRAIOVA”, cod proiect F-PNRR-SmartLabs-2023-0750, proiect finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ PilonulVI. Politici pentru noua generație ComponentaC15:EducațieReforma5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.

Proiectul se desfășoară în perioada DECEMBRIE 2023 – IANUARIE 2025, valoarea totală a contractului de finanțarefiindde590.267,81 lei, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene-UrmătoareaGenerație UE. Obiectivul general al proiectului este Creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator inteligent” pentru cadrele didactice. Proiectul vizează de asemenea creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile și combaterea excluziunii sociale, absenteismului și abandonului școlar

Activitățile derulate în cadrulproiectului

Sunt foarte multe activităţi care vor fi desfăşurate. ” Amintim acţiunile care vor avea loc : achiziționarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific) pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale, (smartlab) conform OME nr. 3497/2022; achiziționarea de conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară și de software/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive; conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ; instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat prin  patru sesiuni de instruire. Proiectul a fost scris de dna prof. Popa Jana,  care se ocupă și de implementarea lui în continuare”, a precizat prof. Cristian Pătraşcu, director al instituţiei de învăţământ.