Pelerinaje în ţară, cu Centrul „Sfântul Nicodim”

0
89

Centrul de Pelerinaj „Sfântul Nicodim” al Mitropoliei Olteniei organizează în această lună mai multe pelerinaje la mănăstiri din România. Astfel, sâmbătă, 9 februarie, va avea loc un pelerinaj la Mănăstirea Bistriţa din judeţul Vâlcea, unde credincioşii se vor putea închina la moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul, la Mănăstirea Hurezi, unde se va ajunge la mormântul lui Constantin Brâncoveanu, la Mănăstirea Dintr-un Lemn şi la Mănăstirea Polovragi din judeţul Gorj. Costul biletului este 70 de lei.

În zilele de 16 şi 17 februarie, va fi organizat un pelerinaj la mănăstirile Dealu (din apropierea oraşului Târgovişte), Viforata din judeţul Dâmboviţa, mănăstirile Crasna şi Cheia din judeţul Prahova. De asemenea, vor fi vizitate Mănăstirea Cernica, unde se află moaştele Sfântului Calinic de la Cernica, Mănăstirea „Radu Vodă”, care adăposteşte moaştele Sfântului Nectarie de la Eghina, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Giuleşti şi Catedrala Patriarhală, unde se află moaştele Sfântului Dimitrie Basarabov. Costul pelerinajului este de 165 de lei.

Ultimul pelerinaj din această lună va fi organizat, în zilele de 23 şi 24 februarie, la mănăstirile „Sfânta Ana” din Orşova, Baziaş din judeţul Caraş Severin, Zlatiţa, Cusici, Călugăra şi Bogăltin din judeţul Caraş Severin, mănăstirile Vodiţa şi Topolniţa din judeţul Mehedinţi, preţul fiind 160 de lei.

Înscrieri se pot face la sediul Centrului de Pelerinaj (strada „Fraţii Buzeşti” nr. 10, Craiova) şi la numărul de telefon 0251.40.66.46.