Primăria Craiova ACORDĂ O IMPORTANȚĂ MAJORĂ ÎNVĂȚĂMÂNTULUI

0
571
Campania de informare
Învățământul este prioritar pentru administrația craioveană. Strategia autorităților locale pentru asigurarea celor mai bune condiții elevilor din Craiova s-a dezvoltat, în ultima perioadă, pe toate palierele: investiții, lucrări de reparații și amenajarea curților și aleilor din școli, grădinițe și licee. În cifre, Municipalitatea a cheltuit, anul acesta, suma totală de 11.003.974,51 lei de la bugetul local, pentru infrastructura școlară. În plus, dintre cele 24 de proiecte accesate de Primăria Craiova prin programul POR 2014-2020 și aflate în diferite faze de implementare sau de contractare, 10 sunt dedicate unităților de învățământ craiovene.
Administrația locală a depus toate eforturile ca și în anul școlar 2019-2020 copiii craioveni să beneficieze de condiții optime de educație. S-a intervenit în toate unitățile de învățământ unde directorii au avut nevoie de investiții sau au solicitat lucrări de reparații și întreținere. Astfel, autoritățile locale au alocat, anul acesta, o sumă totală de 3.592.000 lei pentru investiții, din care 1.006.000 lei sunt pentru dotări cu tehnică de calcul, mobilier, aparatură birotică, grupuri sanitare sau sisteme de protecție necesare în 27 de unități de învățământ, 203.000 lei pentru proiecte și elaborare studii, 1.225.000 lei pentru reabilitarea bazinului de înot de la Colegiul Carol I, un obiectiv de suflet al comunității locale și 610.000 lei pentru consolidarea zidului de la Colegiul Frații Buzești. Primăria Craiova a alocat în acest an fonduri importante – 548.000 lei și pentru investițiile necesare la Școala nr. 27 din Popoveni: reabilitare și extindere corp nou de clădire și grupuri sanitare.
Cu un buget total de 5.559.963,05 lei alocat de Primăria Craiova în 2019 pentru reparații, mai multe colegii, licee, școli și grădinițe au beneficiat de lucrări de igienizare și reparații curente, reparații la instalațiile electrice, de canalizare și de alimentare cu apă, lucrări de tâmplărie sau finisaje interioare, precum și lucrări de reparație sau înlocuire acoperișuri. În topul unităților de învățământ care au beneficiat, în 2019, de fonduri consistente pentru reparații se află: Colegiul Carol I – 1.585.336,55 lei, Colegiul Ștefan Odobleja – 883.906,51 lei, Liceul Voltaire – 874.863,49 lei, Școala Gimnazială Alexandru Macedonski – 812.709,57 lei.
Un alt obiectiv avut în vedere, în acest an, de Primărie, pentru elevii și cadrele didactice de la unitățile de învățământ craiovene a fost asfaltarea aleilor, parcărilor și curților interioare, pentru care administrația a realizat lucrări în valoare totală de 1.852.011,46 lei.
În paralel cu atenția acordată de administrația locală pentru reparații, asfaltări și investiții în infrastructura școlară, mii de elevi craioveni de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Grădinițele Curcubeul Copilăriei, Căsuța cu povești, Ion Creangă, Phoenix, Elena Farago (inclusiv Creșa nr. 8), Floare Albastră (inclusiv Creșa nr. 3), Piticot (inclusiv Creșa nr. 5), Școlile Gimnaziale Mircea Eliade și Gheorghe Țițeica vor învăța, la finalul implementării proiectelor europene, în clădiri reabilitate sau extinse, cu dotări noi, vor beneficia de încălzire cu sistem de panouri solare, dar și de săli de sport, laboratoare, vestiare noi sau se vor relaxa în locuri de joacă reabilitate. Dintre cele 24 de proiecte accesate de Primăria Craiova prin programul POR 2014-2020 și aflate în diferite faze de implementare sau de contractare, 10 sunt dedicate unităților de învățământ craiovene, însumând o valoare totală de 56.010.611,59 lei.
Ca instituție publică ce are în grijă spațiile de învățământ, Primăriei îi revine obligativitatea asigurării celor mai bune condiții, dar și nobila misiune de a încuraja și aprecia excelența în educație. Și în acest an, cei mai buni elevi și profesori au fost recompensați în cadrul Zilelor Craiovei pentru rezultatele excepționale obținute la concursuri naționale, în timp ce valoarea burselor școlare acordate anual pentru elevii din învățământul preuniversitar a crescut în mod constant de la 860.805 lei în 2012 la 2.510.136 în 2019.
Atenția pe care o acordăm actului educațional este una constantă. Chiar dacă lucrările de investiții sau reparații se fac în timpul vacanțelor, administrația locală păstrează permanent legătura cu directorii unităților de învățământ pentru a depista și soluționa cât mai prompt eventualele probleme apărute. De la ultima întâlnire dintre conducerea primăriei și manageri de școli sau licee a reieșit necesitatea realizării unor proiecte tip pentru grădinițe, dar și continuarea lucrărilor de asfaltare a curților interioare.
SERVICIUL IMAGINE
PRIMĂRIA CRAIOVA