Sesiune de formare pentru preoţii din Craiova, în cadrul proiectului „Alege şcoala!”

0
47

22 de preoţi din cadrul protoieriilor Craiova Nord şi Craiova Sud participă, în perioada 3-6 septembrie, la un curs de formare care are loc la Mănăstirea Tismana din judeţul Gorj, în cadrul proiectului naţional „Alege şcoala!”.

„Sunt prezentate o serie de instrumente practice care să-i ajute pe preoţi în activităţile catehetice desfăşurate în rândul copiilor şi tinerilor, la nivelul parohiilor din care provin. De asemenea, sunt dezbătute subiecte precum abandonul şcolar timpuriu, relaţia biserică-stat-şcoală, metode practice de educaţie moral-religioasă şi alte astfel de teme”, a precizat părintele protopop Teodor Ciontu, de la Protoieria Craiova Nord.

Proiectul „Alege şcoala!” este derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundaţia „World Vision” România şi are ca obiectiv prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi prevenirea delicvenţei juvenile prin dezvoltarea unor soluţii alternative de tip „Şcoala de duminică”, necesare asigurării educaţiei de bază şi motivaţiei pentru educaţie a copiilor din mediul rural şi urban, cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani. Proiectul se desfăşoară pe o durată de 3 ani, respectiv 2010-2013.