Spada „brânzită” a tricolorelor

0
170

Favorită la aurul olimpic, echipa feminină a României a terminat pe locul 6, fiind surclasată de Coreea de Sud în sferturi

Creditate ca principalele favorite la aurul olimpic, fetele din echipa de spadă a României au avut o evoluţie dezamăgitoare în primul tur de la Londra. Anca Măroiu, Ana Maria Brânză şi Simona Gherman, toate clasate în ierarhia mondială între primele şapte, au repetat prestaţia de la individual şi au fost învinse neverosimil, de Coreea de Sud, scor 45-38. Autointitulatele „Fete Power Praf” şi-au respectat supranumele, însă în sens peiorativ, fiind conduse în permanenţă, pe parcursul meciului diferenţa fiind mai mare decât la final, chiar şi de 12 puncte. Cu acelaşi scor cu care au cedat în faţa asiaticelor, româncele, campioane mondiale în 2010 şi 2011, au câştigat apoi partida cu Italia, în primul meci de clasament, însă în cele din urmă au terminat pe locul 6, după ce a pierdut disputa pentru locul 5, cu Germania, scor 45-36.

Brânză: „Ne-am bătut joc de munca noastră”

Ana Maria Brânză, liderul echipei, s-a arătat extrem de dezamăgită de evoluţia de la JO de la Londra. „Ne-am bătut joc de munca noastra, ne asumăm toate criticile. ne asumăm eşecul, nu ne-a mers nimic. Nu se va mai repeta ce s-a întâmplat aici niciodată. Noi am urcat spada românească pe podium, noi am coborât-o, din păcate. Nu stiu ce s-a întâmplat cu noi, nu pot face acum o analiză” a spus Ana Maria. Acelaşi ton l-a păstrat şi Anca Măroiu: „Noi ne-am blocat în meciul cu sud-coreencele, nu-mi dau seama ce s-a întâmplat cu noi. N-a contat faptul că asiaticele s-au pregătit cu noi în România, n-aveau ce să ne fure. Noi tragem într-un fel, ele în altul, acea pregătire a ajutat ambele echipe. După meciul pierdut cu echipa Coreei de Sud am stat în vestiar împreună, dar fiecare cu gândurile ei, ne-am gândit cum am pierdut, dar n-am găsit nicio explicaţie. Decât poate în faptul că o naţiune precum Coreea de Sud a avut reprezentanţi în primii patru la toate probele aici la Londra”.

Băieţii au rămas cu argintul

După ce a trecut în semifinale dramatic de Rusia, echipa masculină de sabie a României, formată din Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriţeanu, a pierdut finala cu formaţia Coreei de Sud, cu scorul de 26-45, şi a rămas cu medalia de argint, a şaptea pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra. „Au fost mai buni decât noi, mai proaspeţi, acesta e adevărul. În meciul cu Rusia, din semifinală, am cheltuit toată energia pe care o aveam. Am uzat de tot ce ştiam şi ce am lucrat.” a recunoscut la final antrenorul României, fostul campion olimpic, Mihai Covaliu, mândru în acelaşi timp de performanţa băieţilor săi. În penultimul schimb al finalei, Mihai Covaliu a decis să-l schimbe pe Florin Zalomir cu Alexandru Siriţeanu, fiindcă pentru a lua medalie, Siriţeanu trebuia să aibă măcar o manşă trasă în turneul olimpic.