Alb-albaştrii sub lupă, după meciul de la Mediaş

0
967

Pigliacelli – Trei intervenţii excelente în dreptul său, dar şi noroc, la şutul în bară al lui Chamed. A scos reluarea cu latul a lui Ciocan, apoi cu plonjon un şut care se ducea lângă bară, al lui De Moura, din poziţie centrală, şi, în sfârşit, a stat bine pe picioare şi a avut reflex la capul lui Nielsen. Omul meciului trebuie ales între italian şi Mihăilă.

Vlădoiu – Două centrări bune în dreptul său, după acţiuni curajoase. A urmat obişnuita schimbare pe final cu Vătăjelu. Neatent la început, când nu a făcut marcaj pe 6 metri la Ciocan, care a reluat nestingherit.

Vătăjelu – Destul de activ în minutele pe care le-a avut, dar nu tocmai inspirat, ar fi trebui să fie mai atent la menţinerea posesiei. Oricum, este de neînţeles cum Bergodi a apelat numai la 2 schimbări, deşi majoritatea jucătorilor erau epuizaţi pe final şi era cazul să fie fragmentat jocul. Este interesant de urmărit starea de spirit a unor jucători precum Bărbuţ, Ivanov sau chiar Baiaram sau Niţu, care parcă meritau câteva minute, măcar pentru a fi ţinuţi în priză şi ei. Poate că Bergodi n-a vrut să piardă la capitolele fizic şi experienţă, dar se şi putea tranşa meciul mai devreme.

Cosic – Apărut în prima echipă înainte de meci, a evoluat destul de bine, şi-a trecut în cont şi assist-ul de la golul egalizator, unul de mare calitate. Trebuie să se menţină mai agresiv, nu este suficient să te bazezi pe posesie şi plasament, ca fundaş, marcajul este calitatea de bază.

Acka – De data aceasta parcă stoperii n-au mai fost ajutaţi de jucătorii ofensivi la fel de mult ca în partidele anterioare şi acest lucru s-a reflectat în ocaziile adversarilor. Astra nu a avut nicio ocazie în afara golului, Botoşaniul, la fel, CFR şi-a creat şanse aproape exclusiv la faze fixe, în schimb Mediaşul a avut cele mai multe ocazii la poarta Craiovei.

Bancu – La fel de absent pe faza defensivă, trebuie să-şi revină altfel vor fi pagube mari pe acest final de campionat. Pe final, el şi Mateiu s-au apărat oribil la faza din care Nielsen putea egala, pur şi simplu nu pot face marcaj, sunt depăşiţi de faze. E adevărat, Mihăilă nu-l ajută la fel de mult precum Ivan pe Vlădoiu, în banda opusă. A avut o pătrundere bună, dar n-a fost inspirat la finalizare, n-a tras cu dreptul, nici pasa nu i-a ieşit. În primele minute a fost depăşit extrem de uşor, la prima ocazie a gazdelor, a tratat superficial faza.

Mateiu – Cel mai slab jucător al Craiovei.  Nu i se poate reproşa lipsa de determinare, dar pur şi simplu nu se poate ridica la nivelul echipei. De la el a plecat faza golului gazdelor, s-a împotmolit în acea minge, terenul i-a fost şi el un adversar. Din păcate, pe acea poziţie Craiova nu are back-up, întrucât de Cosic este nevoie în defensivă, iar Qaka este pur şi simplu dezinteresat, nu poate fi o soluţie.

Cicâldău – A marcat din nou un gol de 3 puncte. A avut noroc şi de această dată cu o deviere a adversarilor, ca şi la Cluj. Nu reuşeşte să-şi calibreze tirul la lovituri libere, ar fi mare nevoie de o inspiraţie în astfel de situaţii pe acest final de sezon, în care contează orice fază.  În schimb, a oferit două centrări ideale la cornere, în prima parte, pentru Mihăilă şi Koljic.

Nistor – Nu trece printr-o perioadă fastă, nu s-a prea văzut în joc, nici pasele nu au mai avut precizia obişnuită, pare obosit, este şi schimbat de fiecare dată. La început a greşit destule pase, pe parcurs a verticalizat mai bine.

Gustavo – De fiecare dată când a intrat a părut foarte activ, dornic să se impună, a avut însă prea puţine minute la dispoziţie. Bun acel şut dintr-o bucată, apărat de Pleşca, în prelungiri. Pare prima soluţie de pe bancă, poate chiar şi pentru primul 11.

Ivan – Continuă să sufere la finalizare, însă evoluţia sa este tot mai consistentă, de la meci la meci, iar aportul pe faza defensivă este extrem de important, acoperă o mare suprafaţă de teren. În prelungiri, el a făcut un sprint din careul propriu şi până în cel advers, şi i-a scos mingea excelent lui Gustavo, dar pe respingerea portarului nu a mai avut suflu să finalizeze.  Pe de altă parte, l-a scăpat pe Buş din marcaj la un corner, în prima parte, se putea face 2-0 atunci, noroc cu reluarea neinspirată a atacantului.

Mihăilă – Se poate spune că a fost MVP-ul Craiovei la Mediaş. Niciun alt jucător din Liga I nu ar fi ajuns acea pasă a lui Cosic, la primul gol, fără a mai sublinia execuţia, una de clasă. Tot el a iniţiat şi faza celui de-al doilea gol, apoi l-a mai servit o dată ideal pe Koljic. Din păcate, ratează în situaţii mult mai favorabile de a marca. Are nişte goluri cu execuţii pe care le vezi numai în campionatele puternice, în acelaşi timp şi nişte ratări care-ţi taie elanul şi-ţi cresc tensiunea. Şi acea lovitură cu capul, ultima fază din prima repriză, şi şutul acela peste poartă, pe final de meci, trebuiau să fie goluri. Şi cu Botoşani şi cu Astra a ratat din aproximativ aceeaşi poziţie din care a făcut-o în partea secundă la Mediaş. Ar fi trebuit însă să-l prindă pe Roberto Romeo la faza din care acesta a deschis scorul, deşi probabil a fost surprins, fiindcă faza a plecat din posesia Craiovei.

Koljic – Calitatea sa este indiscutabilă, modul cum ajută echipa este de apreciat, şi de această dată a coborât mult, la construcţie, dar n-a mai avut inspiraţie la finalizare. A ratat ocazii mari, a fost acea lovitură de cap, la un corner, în prima repriză, reluarea din voleu din debutul părţii secunde, când Pleşca a scos precum Pigliacelli în debutul partidei, apoi cea mai mare şansă, singur cu portarul, la mingea strecurată excelent de Mihăilă. Dacă nu-l avea pe bosniac în acest final de sezon, Craiova n-ar fi putut să pretindă mai mult de un loc în cupele europene. Ca şi la Cluj şi în alte meciuri, a fost important aportul său în propriul careu la fazele fixe, mai ales pe final, în duelurile aeriene, probabil din această cauză a şi fost menţinut până la capăt pe teren.