Peste 200 de participanţi la Concursul de Poezie „Adrian Păunescu”

0
331
Adrian Păunescu

Cea dintâi ediţie a Concursului de Poezie „Adrian Păunescu” –  eveniment ce se va desfăşura în cadrul Festivalului Internaţional „Adrian Păunescu” organizat la Craiova, în zilele de 19, 20 şi 21 iulie a.c. – are deja peste 200 de participanți, potrivit reprezentanților municipalității. Majoritatea sunt din țară, iar cei de peste hotare sunt îndeosebi români stabiliți în Republica Moldova, Spania, dar și în Australia. Juriul concursului – format din personalităţi de prim rang ale literaturii române contemporane și prezidat de acad. Eugen Simion – va acorda Marele Premiu, în valoare de 2.000 de euro.

Festivalului Internaţional „Adrian Păunescu” este organizat la Craiova cu sprijinul Primăriei municipiului, Consiliului Judeţean Dolj, Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Fundaţiei Culturale „Iubirea”, Fundaţiei „Constantin” şi Mişcării de Rezistenţă.

„Concursul de poezie îşi propune să acorde o şansă scriitorilor care încă mai cred că talentul nu este un defect, ci o armă împotriva degradării generale la care asistăm de atâta vreme încoace. Pentru că Adrian Păunescu a refuzat mereu îngrădirea libertăţii de exprimare, concursul se adresează tuturor cetăţenilor români, indiferent de vârstă sau de experienţa lor literară”, precizează organizatorii.

Ultima zi de trimitere a textelor a fost ieri, 5 iulie, participanților fiindu-le solicitate maximum cinci poezii, însoțite de câteva date personale. Juriul este prezidat de acad. Eugen Simion şi format din personalităţi de prim rang ale literaturii române contemporane: acad. Mihai Cimpoi, prof. Victor Crăciun, Vasile Tărâţeanu, Ion Brad, Viorel Cosma, acad. Eugen Doga, acad. Nicolae Dabija, Tudor Nedelcea, Andrei Păunescu, Adam Puslojic, Eusebiu Ştefănescu.

Vor fi fi acordate Marele Premiu „Adrian Păunescu”, în valoare de 2.000 de euro, Premiul I (1.000 de euro), Premiul al II-lea (800 de euro), Premiul al III-lea (500 de euro). La acestea se vor adăuga una sau două menţiuni, constând în diplome şi cărţi, în funcţie de calitatea lucrărilor înscrise în concurs.