Ziua decontului pentru Oltchim

0
320

În semifinala cu Gyor, echipa olteană trebuie să răsplătească resursele materiale şi sentimentale investite în ea pe parcursul acestui sezon

Oltchim se află la a patra semifinală din ultimii ani. A jucat doar o finală şi a pierdut-o. Contra Viborgului condus de Vestergaard, în 2010. Anul acesta părea să fie cel în care „galacticele” vor câştiga în sfârşit trofeul. Cu tehnicianul danez îşi rezolvaseră problema băncii, mergând la sigur. Pe nouă metri a venit Bulatovic, poate cea mai bună handbalistă din lume, iar Neagu se refăcuse. Lotul era complet, cu dubluri de acelaşi nivel pe fiecare post. Nimic nu lipsea pentru ca Liga Campionilor să ajungă în Oltenia. Problemele finaciare au zdruncinat însă liniştea de la Vâlcea. Leynaud a plecat fără să joace vreun meci, iar Stanca a şocat prin fuga în Hexagon. Dar cea mai grea lovitură a fost accidentarea Cristinei Neagu. Cea mai talentată jucătoare a noastră de la Mariana Târcă încoace lipseşte al treilea an la rând din fazele finale. În 2010, Oltchim depăşea formaţia maghiară în semifinale, dar anul trecut, în aceeaşi fază, avantajul de 5 goluri luat la Vâlcea nu a fost de ajuns pentru a juca finala. Gyor a fost superioară în retur, iar anul acesta este invincibilă, câştigând tot atât în campionat, cât şi în Liga Campionilor. „Mika” Brădeanu a pierdut mereu întâlnirile Oltchim – Gyor, fie că evolua la Vâlcea, fie în verde pentru Gyor. Bulatovic vine însă cu avantajul moral al deţinătoarei trofeului, adjudecat în vara trecută cu Buducnost, după o finală dramatică împotriva actualelor adversare. Muntenegreanca poate fi decisivă dacă e îi zi de graţie, iar Brădeanu o poate seconda cu tehnica ei perfecţionată în atâtea sezoane la nivel înalt. Dintre cele 4 extreme, 2 prind parcă pe rând o formă bună, iar „felina” Barbosa poate muşca letal. Problema va fi pe pivot, unde Manea nu mai are back-up după plecarea Ionelei Stanca şi va trebui să reziste până la final.

Gyorul nu a pierdut niciun meci în acest sezon

Formaţia maghiară aliniază aproape aceeaşi echipă ca anul trecut, însă pare mult mai determinată să obţină titlul. Haraldsen a ajuns la 33 de ani, dar, pe modelul Huţupan, închide şi mai bine poarta, Loke străpunge orice defensivă, iar mingea i se lipeşte de mână, în timp ce Gorbitz este la fel de elegantă şi „artistă” pe 9 metri precum pe catwalk. Amorim ne-a distrus de la distanţă anul trecut şi nu este mai puţin explozivă nici acum, pe când Radicevic pleacă pe contraatac precum Usain Bolt în cursă. Lekic poate vei oricând de pe bancă inspirată, în timp ce Tervel a fost adusă să baricadeze semicercul propriu. Ambros Martin este artizanul invincibilităţii Gyorului, fostul antrenor al lui Navarro şi Barbosa de la Itxaco punând accent în special pe defensivă. Locul de disputare al turului s-a între Vâlcea, Craiova, Romexpo, Arena Naţională şi s-a ales în cele din urmă Polivalenta bucureşteană. Sala nu le-a purtat noroc fetelor noastre în finala cu Viborg, însă Oltchim era datoare Primăriei capitalei. La Vâlcea sau Craiova atmosfera ar fi fost mai încinsă, mai apăsătoare pentru adversare. „Sala Polivalentă din Craiova este frumoasă, acolo sunt suporteri care ne însoţesc peste tot, dar noi am mai jucat în Bucureşti finala Ligii Campionilor în 2010, am avut meciuri cu naţionala aici şi sperăm să fie o atmosferă apropiată cu cea de la Vâlcea” a fost declaraţia diplomată a Steluţei Luca. Craiova ar fi însă opţiunea lui Tadici în cazul în care Zalăul său ar ajunge în ultimul act al Cupei EHF. Vestergaard e numai cu gândul la meci:„Sunt sigur că fetele vor fi pregătite sută la sută la ora meciului. Oltchim şi Gyor cele mai bune în apărare, însă în aceste meciuri trebuie să fim buni şi în ofensivă”. Paula Ungureanu nu acceptă statutul de favorită a adversarei: „Gyor nu este favorită, plecăm cu şanse egale. Nu contează atât de mult la câte goluri câştigăm, ci să câştigăm”. În sfârşit, Bulatovici e cea mai încrezătoare: „Am jucat deja împotriva celor de la Gyor le-am învins. Vreau să câştig Liga Campionilor şi anul acesta, să ajung la al treilea trofeu”.

 

Liga Campionilor, semifinale, tur

Bucureşti, Sala Polivalentă „Ioan Kunst Ghermănescu”, ora 18 (în direct la Digisport 1)

Oltchim Râmnicu Vâlcea – ETO Gyor Audi

Oltchim: Ungureanu – Managarova, Bulatovic, Manea, Brădeanu, Barbosa, Curea. Rezerve: Navarro – Nechita, Meiroşu, Farcău, Pinneau, Jovanovic. Antrenor: Jakob Vestergaard.

Gyor: Lunde Haraldsen – Radicevic, Redei-Soos, Loke, Gorbitz, Amorim, Szepesi. Rezerve: Herr – Lekic, Tervel, A. Kovacsics, Hornyak, Korsos, Orban. Antrenor: Ambros Martin.

Arbitri: Lars Geipel, Marcus Helbig (ambii din Germania).

Cealaltă semifinală: Larvik (Norvegia) – Krim Ljubljiana (Slovenia) – sâmbătă, ora 15.15.