Ana-Maria Constantinescu, manager interimar la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

0
154

După ce, la începutul săptămânii, a desemnat managerul interimar la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”, în persoana Adrianei Teodorescu – teatrolog şi fost secretar literar în cadrul instituţiei –, ieri Primăria Craiova a anunţat cine va ocupa, pentru o vreme, funcţia de conducere la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”. Este vorba despre Ana-Maria Constantinescu (27 de ani), de anul trecut consilier personal al primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Considerând că, până acum, instituţia „nu a avut o activitate foarte intensă la nivel de municipiu”, noul manager îşi propune „foarte multe proiecte interesante”.

Ana-Maria Constantinescu s-a născut la 18 noiembrie 1985, a absolvit cursurile Colegiul Naţional „Elena Cuza” (2004), apoi pe cele ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Craiova (2008), urmate de un master în Drept comunitar în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ superior (2010).

De ieri, Ana-Maria Constantinescu s-a prezentat la noul loc de muncă, unde am şi găsit-o după-amiază. «Sperăm să demarăm cât mai multe proiecte de-acum înainte. Până acum despre Casa de Cultură „Traian Demetrescu” nu s-a auzit mai nimic şi atunci rectificăm această situaţie. Şi o să vedeţi că pe viitor o să apară foarte multe proiecte noi şi foarte interesante», a declarat aceasta.

Funcţiile de conducere la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” şi la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” au rămas vacante după ce comisiile de evaluare a activităţii nu le-au acordat managerilor note de trecere, recomandând rezilierea contractelor acestora. Doina Rodica Berceanu a primit nota 6,24 , iar Alexandru Stuparu a fost notat cu 6,48. Fostul manager al Casei de Cultură lucra în cadrul instituţiei din anul 1998, ca referent cultural, din 2000 trecând pe funcţia de director, pe care a ocupat-o până în urmă cu câteva zile.

Ambele comisii de evaluare anuală a managementului pentru cele două instituţii publice de cultură i-au avut în componenţă pe consilierul local Socoteanu Răzvan Florentin şi, ca specialişti în domeniu, pe Antoniu Zamfir – managerul Teatrului Liric „Elena Teodorini” şi Vlad Drăgulescu – managerul Filarmonicii „Oltenia”.