Copiii Centrului social „Best Life”, înscrişi la atelierele de creaţie ale Teatrului „Colibri”

0
103

Copiii Centrului social multifuncţional „Best Life” pentru copiii dezavantajaţi social al Arhiepiscopiei Craiovei vor participa în perioada 8-12 februarie la atelierele de creaţie din cadrul Fabricii de poveşti electroColibri, organizate de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”. Activităţile se desfăşoară în cadrul unui parteneriat încheiat între cele două instituţii.

Luni, începând cu ora 10.00, copilaşii vor fi implicaţi în atelierul de creaţie „Copii, poveşti şi păpuşi”, coordonate de actorii Adriana Ioncu şi Daniel Mirea, pe care publicul i-a văzut în numeroase reprezentaţii la „Colibri”, printre care „Vrăjitorul din OZ” sau „Ursul păcălit de vulpe”.

Atelier de creaţie pentru elevi din Băileşti

Marţi, 9 februarie, de la ora 10.00, copiii vor fi implicaţi în atelierul de creaţie „Dincolo de poveste”, cu Rodica Prisăcaru şi Mugur Prisăcaru. După cum menţionează reprezentanţii Teatrului „Colibri”, în cadrul acestui atelier cei mici află ce se întâmplă în culise, cum se transformă un actor în personaj, ce trebuie să ştii ca să devii una cu păpuşa, iar ea să vorbească în locul tău. Acţiunea de marţi va fi destinată elevilor din clasa a IV-a din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Băileşti, beneficiari ai Centrului social „Best Life”. Miercuri, un grup de copii ai Centrului social „Best Life” va lua parte, de la ora 10.00, la atelierul de creaţie „Micii creatori”, cu Ionica Dobrescu şi Daniel Mirea. „Îndrăgiţi şi aplaudaţi pentru poveştile dăruite cu bucurie în atâtea reprezentaţii Colibri, actorii Ionica Dobrescu şi Daniel Mirea pun în valoare abilităţile creative ale copiilor şi le arată că ei chiar sunt mici creatori. Iar totul se întâmplă prin joc şi joacă”, după cum precizează reprezentanţii teatrului.

Joi, 11 februarie, beneficiarii Centrului vor participa la atelierul de creaţie „Primul pas pe scenă”, cu Alis Ianoş şi Emanuel Popescu. Potrivit reprezentanţilor Teatrului „Colibri”, copiii primesc propunerea de a face primul pas pe scenă chiar de la actorii Alis Ianoş şi Emanuel Popescu, de care s-au bucurat în spectacole ca „De-a capra cu trei iezi”, „Prietenii Motanului Încălţat”, „Frumoasa din pădurea adormită”.

„Ne distrăm şi învăţăm”

 Vineri, 12 februarie, copilaşii vor fi implicaţi de actorii Geo Dinescu şi Marin Fagu în atelierul de creaţie „Ne distrăm şi învăţăm”. «Cunoscuţi publicului craiovean din Festivalul „Puppets Occupy Street”, dar şi din spectacole şi importante evenimente ale Teatrului „Colibri”, actorii Geo Dinescu  şi Marin Fagu fac echipă cu cei mai frumoşi şi iubiţi pământeni, copiii, pentru a-i iniţia în minunata lume a experimentelor. Aici vor descoperi, distrându-se, cum se poate obţine electricitate statică, ce este o reacţie chimică şi multe alte surprize», menţionează reprezentanţii „Colibri”.