Craioveancă de origine, în prezent studentă la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, Adela Liculescu susţine astă-seară, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii de muzică de cameră, un recital de pian pe scena Filarmonicii „Oltenia”. Tânăra muziciană interpretează câteva creaţii de Ludwig van Beethoven: Sonata în Do major, op. 2, nr. 3; Variaţiuni („Eroica”) şi Fugă în Mi bemol major, op. 35; Sonata în Fa minor, op. 57, „Appassionata”. Preţul biletului pentru recital este 10 lei, cu reducere la jumătate pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Născută la Craiova, în anul 1993, Adela Liculescu a absolvit Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova (promoţia 2012), unde a studiat pianul sub îndrumarea profesoarei Mariana Ilie (până în clasa a X-a) şi, apoi, a maestrului Mihai Ungureanu, solist concertist al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. În prezent, este studentă la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, la clasa de pian a profesorului Martin Hughes. În perioada 2001-2012, a participat la mai multe ediţii ale unor cursuri de măiestrie interpretativă, unde a lucrat cu pianişti din Germania, Austria, Marea Britanie, Elveţia, Franţa şi România.
A susţinut recitaluri şi concerte pe scene renumite din ţară, dar şi din străinătate: Gasteig – München, Bad Tölz, Murnau (Germania), Palatul Albrizzi din Veneţia, Vila Carlotta din Tremezzo – Como, Aymaville, Merano, Montepulciano, Arezzo (Italia), Viena (Austria), Aix-en-Provence (Franţa), Gdańsk (Polonia) ş.a. A fost invitată în repetate rânduri la Sala Radio „Alfred Alessandrescu” din Bucureşti pentru a susţine minirecitaluri transmise în direct pe postul naţional Radio România Cultural, în cadrul emisiunii „Muzicieni de azi… muzicieni de mâine…”. De asemenea, a concertat în cadrul manifestărilor artistice desfăşurate în Piaţa Festivalului „George Enescu” (2007), precum şi la Festivalul Naţional „Tinere Talente” – Râmnicu Vâlcea (2006, 2009, 2012), Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!” – Bucureşti (2008), Festivalul SONORO – Bucureşti (2010 şi 2011), Festivalul „Enescu şi muzica lumii” – Sinaia (2012).
Palmaresul său competiţional este deja unul impresionant: Premiul I la Concursul „Elena Rombro-Stepanow Klavierwettbewerb” (Viena, 2012); Premiul I la Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală (2007, 2009-2012); Marele Premiu la Concursul Internaţional „Craiova-Piano” (2006-2012); Premiul I la Concursul Internaţional de Pian „Carl Filtsch” – Sibiu; Premiul I la Concursul „Rovere d’Oro” (San Bartolomeo al Mare/Italia, 2006) ş.a. Ca bursieră SoNoRo (2010, 2011, 2012), precum şi ca laureată a Concursului „Premiile Orange pentru tineri muzicieni”, Adela Liculescu a avut ocazia să interpreteze muzică de cameră în compania unor artişti consacraţi, precum Domenico Nordio, Diana Ketler, Alexander Sitkovetsky, Corinne Chapelle, Natalia Lomeiko, Răzvan Popovici, Erich Oskar Hütter, Julian Arp etc.