Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”: Expoziţie de carte Geo Bogza – 105 ani de la naşterea scriitorului

0
115

La Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman” se deschide astăzi o expoziţie de carte dedicată lui Geo Bogza (1908-1993) – scriitor, jurnalist, creator al reportajului literar românesc, poet, teoretician al avangardei şi autor al câtorva din textele ei definitorii –, la împlinirea a 105 ani de la naştere. Între volumele expuse se numără Cartea Oltului (1985), Ţara de Piatră (1951), Ţări de piatră, de foc şi de pământ (1939), Cântec de revoltă, de dragoste şi moarte (1945) ş.a.

Elevii, implicaţi în campania de prevenire a traficului de persoane

Tot astăzi, ora 13.00, Sala „Adrian Păunescu” a instituţiei găzduieşte activitatea cu tema „Doar TU contezi! Profilul victimei traficului de persoane”, realizată în colaborare cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Craiova şi cuprinsă în campania locală de informare şi conştientizare în domeniul prevenirii traficului de persoane „Cărţile salvează suflete. Traficul de persoane distruge vieţi!”, care se va desfăşura pe tot parcursul anului şcolar 2012-2013. Inspectorul de specialitate Anca Amza şi psihologul Mădălina Bîrcină vor discuta cu elevi de la Colegiul Economic „Gheorghe Chiţu” despre prevenirea traficării şi exploatării de orice fel a tinerilor.

Despre pictorul Nicolae Dărăscu, la Colocviile de artă plastică 

Începând cu ora 17.00, la Secţia audio-video a bibliotecii se desfăşoară Colocviile de artă plastică românească realizate de artistul plastic Cristina Oprea. Va fi prezentată creaţia lui Nicolae Dărăscu  (n. 18 februarie 1883 – d. 14 august 1959), pictor român influenţat de curentele impresionism şi neoimpresionism, dar şi acuarelist. În a doua parte a întâlnirii este invitat să-şi prezinte ultimele realizări artistul Ghiţă Bebică, membru al Cenaclului „Constantin Brâncuşi” din Craiova.