Paula Seling revine la Craiova pentru tradiționalul concert caritabil „ColinDar”

0
319

Paula Seling revine și la acest sfârșit de an la Craiova pentru a sprijini programele Asociației „Vasiliada” prin susținerea tradiționalului concert de colinde „ColinDar”. Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, acesta are loc astă-seară, de la ora 19.00, în sala Teatrului National „Marin Sorescu”. Fondurile obținute în urma concertului vor fi orientate către programul de sprijin pentru persoane cu dizabilități, implementat de „Vasiliada”.

Colaborarea Asociației „Vasiliada” cu Paula Seling a început încă din 2005 și continuă în fiecare an prin implicarea artistei în numeroase acțiuni filantropice, printre care și deja tradiționalul concert caritabil „ColinDar”. Începând cu anul 2008, Paula Seling a devenit membru de onoare al Asociației „Vasiliada”, iar în decembrie 2010 a primit din partea ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei și arhiepiscop al Craiovei, Crucea Sfântului Nicodim de la Tismana, cea mai înaltă distincție oferită de Mitropolia Olteniei unui laic.

Anul acesta, concertul „ColinDar” va fi deschis cu o suită de colinde bizantine interpretate de Grupul psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, al Catedralei Mitropolitane din Craiova, și va continua cu un recital al corului Liceului de Arte „Marin Sorescu”. Paula Seling va urca pe scena Teatrului Național alături de Corul mimico-gestual „Anghelos” format din copii cu deficiente de auz de la Școala Specială „Sf. Vasile”, care vor transpune în limbaj mimico-gestual colindele interpretate de îndrăgita artistă.

Partener în organizarea evenimentului este Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă România, căreia li se alătură TVR Craiova, Radio Kiss Fm, Radio Oltenia Craiova și mai mulți sponsori.