„Să vorbim despre bani şi bănci” într-o nouă etapă la Craiova

0
95

Mâine, la Colegiului Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, începând cu ora 9:15, se va desfăşura o nouă etapă a proiectului educaţional „Să vorbim despre bani şi bănci”, pe care Banca Naţională a României îl derulează în mediul şcolar preuniversitar. Proiectul are în principal drept grup-ţintă elevii de la nivelul ciclului liceal, clasele a XI-a şi a XII-a, din licee cu profil economic şi are drept obiectiv fundamental sprijinirea educaţiei financiare prin însuşirea de către elevi a unor noţiuni economice de bază şi formarea unui vocabular economic în rândul acestora.

În cadrul programului vor avea loc prezentări susţinute de reprezentanţii BNR elevilor de liceu, dar şi o întâlnire cu profesorii de specialitate din judeţul Dolj. Ambele întâlniri vor fi urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri, urmărindu-se identificarea cât mai precisă a nevoilor de informare a celor implicaţi.

„Proiectul se derulează în baza unui protocol de colaborare dintre Banca Naţională a României și Ministerul Educaţiei Naţionale. La nivelul judeţului Dolj activităţile sunt realizate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj”, se precizează într-un comunicat de presă al BNR.

Dat fiind rolul major al băncii centrale în economia românească şi obiectivele fundamentale pe care trebuie să le îndeplinească, considerăm importantă implicarea BNR în domeniul educaţiei economico-financiare şi susţinerea proiectelor care au ca obiectiv informarea cu privire la rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale instuţiei, principiile de bază ale economiei şi încurajarea spiritului antreprenorial, în special în rândul tinerilor.