E deja în toi culesul strugurilor, în emblematica podgorie Domeniul Coroanei din Segarcea, întinsă pe aproape 300 de hectare, un brand, o bijuterie a Doljului, dacă nu şi a ţării. S-a început cu soiurile albe pentru vinuri albe (Fetească Albă, Sauvigno Blanc, Tămâioasă Românescă, Chardonay, Fetească Regală) dar acum s-a trecut şi la soiurile roşii, care au acumulat zahărul necesar, potrivit analizelor de laborator (Pinot Gris, Pinot Noir, Merlot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon ş.a.m.d.). Sunt 17 soiuri, din care 9 albe şi 8 roşii. Vedeta cramei Domeniul Coroanei Segarcea este Tămâioasa Roză, un soi care a reuşit să fie salvat din vechea podgorie aparţinând Domeniul Coroanei. Face parte din familia Muscatului şi nu se găseşte decât la Segarcea. Şi-a câştigat dreptul de a fi în două variante: demi-dulce, în gama soiuri rare alături de Viognier şi Marselan şi varianta sec în colecţia Marama, o colecţie omagială dedicată Reginei Maria, ambasadoare a portului românesc. Producţia este mulţumitoare, strugurii sunt sănătoşi. E un cules hibrid, precumpănitor cu combine mecanice speciale, în timpul nopţii, dar şi cu oameni, care presupune migală, cumpătare şi multă, multă strădanie. An de an ritualul se repetă. Doamna Cornelia Anghel şi colaboratoarele sale veghează ca drumul mustului lipicios, basculat în imense cisterne să decurgă conform tehnologiilor specifice pentru vinuri cu origini controlate. Domeniul Coroanei Segarcea contează literalmente pe piaţa vinurilor din ţară şi rămâne un competitor de seamă în orice concurs internaţional, acoperindu-se de numeroase diplome şi aprecieri măgulitoare.