Radio „Horion”: 19 ani de emisie

0
103

Astăzi, 5 septembrie, Radio „Horion” Craiova împlinește 19 ani de existență. Cu aceasta ocazie, ascultătorii sunt invitați să petreacă pe unde (103,6 FM) și pe oriunde o zi plină de animație, muzică bună și multe concursuri cu premii. În cabina de emisie se vor afla DJ, realizatori de emisiuni și redactori din echipa actuală și a celor care au fost alături de ascultătorii Radio „Horion” de-a lungul timpului. Potrivit sondajelor de opinie, postul s-a aflat mereu și rămâne și astăzi în topul preferințelor ascultătorilor craioveni.    

Radio „Horion” este primul post particular de radio apărut în Craiova în baza Legii Audiovizualului și a licenței de emisie din 1 martie 1995. Vocile redactorilor s-au făcut auzite pentru prima dată în eter pe 5 septembrie 1995, pe frecvența 103,6 MHz. De atunci, Radio „Horion” emite non stop, fiind conceput ca un post axat pe informații, muzică, animație și emisiuni tematice care să fie accesibile și pe gustul unui număr cât mai mare de ascultători de toate vârstele.

Încă de la debut, Radio „Horion” a colaborat cu prestigiosul post de radio BBC – Secția română, colaborare care s-a materializat în pregătirea unor redactori la Școala de Jurnalistică BBC și retransmiterea programelor. «De-a lungul timpului, postul a asigurat transmisii directe de la importante evenimente politice, sociale și culturale din țară sau străinătate, s-a implicat în organizarea de spectacole, de concerte live cu cele mai bune formații românești, dar și în acțiuni cu scop caritabil. „Horion” este singurul post privat de radio din Oltenia care are în program mai multe zile dedicate culturii, pline de folclor și zile în care sunt mediatizate evenimentele culturale locale și naționale. Această inițiativă i-a adus aprecieri din partea ascultătorilor și distincții oferite de instituțiile de cultură. De asemenea, s-a implicat, în calitate de partener media, și organizator în realizarea Festivalurilor „Maria Tănase” și „Ioana Radu”», a subliniat Laurențiu Horăscu, director Radio „Horion”.

Pentru merite deosebite, postul a primit în 1997 o nominalizare pentru un premiu PRODFEST, iar în anul 2000 a obținut la Paris premiul „Arch of Europe” pentru calitatea programelor difuzate. Mulți ani în eter, Radio „Horion”!