Premii pentru participanții la atelierul de lut din cadrul școlii de vară „BIOS-ART în vacanţă”

0
381

Muzeul Olteniei – Secţia de Ştiinţele Naturii organizează astăzi, de la ora 9.30, festivitatea de premiere pentru atelierul de lut, derulat în cadrul proiectului cultural „BIOS-ART în vacanţă”. „Organizatorii vor oferi diplome şi cadouri pentru toţi participanţii, indiferent de vârstă, iar specialiştii muzeului vor fi răsplătiţi de copii cu poezii şi cântece. De asemenea, în sala de conferinţe a Secţiei de Ştiinţele Naturi se va organiza o miniexpoziţie cu obiecte de lut lucrate de participanţii la atelier”, a precizat muzeograful Lila Gima, coordonatorul proiectului.

Școala de vară „BIOS-ART în vacanţă” se desfășoară de la începutul lunii iulie până spre jumătatea lui septembrie și cuprinde șase ateliere de creație. Pe lângă cel de modelaj în lut, săptămânal au sau vor avea loc cele de decoupage și quilling (10 iulie – 7 august, joia, orele 9.00-10.30), creaţie animăluţe din fetru (12 august – 9 septembrie, marțea, orele 9.00-10.30), ateliere eco – utilizarea unor materiale luate din natură (12 august – 9 septembrie, marțea, orele 11.00-12.30), de modele zoomorfe – lucru manual pe etamină și realizare de animăluţe din mărgele (14 august – 11 septembrie, joia, orele 9.00-10.30) și de linogravură (14 august – 11 septembrie, joia, orele 11.00-12.30). Fiecare modul durează cinci săptămâni, ultimul fiind rezervat festivității de premiere a celor mai reușite și inedite creații.

Principalul scop al acestor ateliere este de a stimula creativitatea, îndeosebi la preșcolari, dar și adulților, a declarat Lila Gima. «Ceea ce mă bucură cel mai mult este că cei mici interacționează. Există o mare mulțumire și când părinții și bunicii răspund pozitiv la genul acesta de activități și se implică – lucrează alături de cei mici sau chiar fac propriile lucrări, iar ulterior le includem în expoziția finală. Însă faptul că aceste ateliere le stimulează creativitatea este, de fapt, cea mai mare satisfacție», a adăugat muzeograful. Participarea la ateliere este gratuită, iar înscrierile au avut loc până pe data de 5 iulie.