Expoziţie de pictură la Galeriile „Cromatic”

0
117

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj organizează astăzi, ora 18.00, la Galeriile de Artă „Cromatic” (strada „Alexandru Macedonski” nr. 28), vernisajul expoziţiei de pictură a artistelor Teodora Ciolan, Lia Maria Gaşpar şi Nela Marinela Sălcianu.

Teodora Ciolan (n. 18 februarie 1955) a urmat cursurile Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Craiova (clasa prof. Costas Cicios), iar în ultimii ani a participat cu lucrări la mai multe expoziţii de grup. Artista Lia Maria Gaşpar este absolventă a Şcolii Populare de Artă „Cornetti” din Craiova şi a cursurilor Institutului Politehnic din Timişoara. În urmă cu mai bine de 30 de ani, mai precis în 1970, prezenta pe simezele aceleiaşi galerii (pe-atunci cu sediul pe Calea Unirii) o expoziţie de colaje pentru copii. A revenit la „Cromatic” şi în 2011 şi 2012 şi, de asemenea, a mai deschis expoziţii personale la Casa Universitarilor, Cercul Militar şi Casa de Cultură „Traian Demetrescu”. Totodată, a participat la numeroase expoziţii de grup atât în Craiova, cât şi la Calafat şi la Vidin (Bulgaria).

Născută la 21 septembrie 1956, Nela Marinela Sălcianu a absolvit Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Craiova (clasa profesorilor Costas Cicios şi Ştefan Brădiceanu) şi şi-a mai prezentat creaţiile în cadrul unor saloane, expoziţii colective şi de grup deschise, din 2009 până în prezent, la Galeria „Vollard” a Casei de Cultură „Traian Demetrescu” şi la Galeria „Cromatic”.