Pentru că s-a dovedit a fi un real succes, fiind vizitat într-o săptămână de peste 3.000 de persoane, Salonul Naţional de Fotografie-Document – organizat de Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei pe esplanada Teatrului Național din Craiova (Piața „William Shakespeare”) – va rămâne deschis până duminică, 7 iulie.
„Foarte mulți craioveni au venit să descopere secretele satului oltenesc tradiţional în labirintul din centrul Craiovei. De aceea, ne-am gândit că ar fi bine să prelungim perioada de expunere şi vizitare a colecţiei de fotografii din 4 iulie până la sfârșitul acestei săptămâni. Așadar, doritorii sunt așteptați în continuare în fiecare zi, între orele 10.00 – 22.00, intrarea fiind gratuită”, a menționat managerul Muzeului Olteniei, dr. Florin Ridiche.
A IV-a ediție a Salonului Naţional de Fotografie-Document, cu tema „Temporalitate, spaţii, expresii şi atitudini în satul oltenesc tradiţional”, reprezintă o retrospectivă a ediţiilor precedente ce beneficiază de o scenografie fără precedent în zona Olteniei. Povestea satului oltenesc tradiţional este expusă prin intermediul a o sută de imagini, într-un cadru expoziţional inedit, un labirint expoziţional amenajat în centrul oraşului. Pe lângă vizitarea expoziției, craiovenii au fost invitați la ateliere, unde meşteri autentici le-au dezvăluit tainele meşteşugurilor tradiţionale, și la proiecţii de filme documentare cu caracter etnografic.
Proiectul face parte din programul „Descoperă secretele Olteniei”, este susținut de Consiliul Județean Dolj și se derulează în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova. Parteneri sunt Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” și Institutul de Etnografie şi Folclor „Constantin Brăiloiu” din Bucureşti, Complexul Muzeal Judeţean Bistriţa-Năsăud, Muzeul de Artă şi Etnografie Calafat – Palatul „Marincu”, Muzeul Judeţean „Aurelian Sacerdoţeanu” din Vâlcea și Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Gorj.