„Impresii”… alb-negru și color ale membrilor Foto Club-ului Arad

0
196

În organizarea Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”, la Galeriile de Artă ale Cercului Militar Craiova are loc astă-seară, ora 19.00, vernisajul expoziție „Impresii” a membrilor Foto Club-ului Arad. Cei opt autori expozanți, care și-au anunțat participarea la eveniment – între care și președintele Mircea Boran – prezintă pe simezele 53 de lucrări alb-negru și color.

Înscrisă în seria de manifestări și schimburi de experiență pe care Fotoclubul „Mihai Dan-Călinescu” din Craiova le-a inițiat cu alte fotocluburi din țară și din străinătate, expoziția „Impresii” cuprinde o multitudine de genuri și tematici abordate de cei opt expozanți. Este vorba despre Mircea Boran, Gheorghe Budiu, Claudia Bucsai, Radu Bulzan, Călin Creștin, Paul Draga, Rely Tarniceri și Octavian Tocaciu.

„Colecția a fost dispusă pe autori, astfel încât publicul craiovean va putea admira creativitatea și ingeniozitatea fiecăruia în parte, în funcție de tematicile și genurile diferite pe care le-a abordat. De la fotografia de portret la cea de stradă, de la reportajul scenic la etnografie, de la nud la peisaj, iubitorii de fotografie pot găsi o paleta foarte largă de genuri și tematici inedite și tratate într-o manieră personală”, a precizat artistul fotograf Mircea Anghel – A.FIAP, președinte al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu” din Craiova.

Acesta a adăugat că fotoclubul craiovean va organiza pentru colegii săi arădeni un workshop în zona Horezu, în zilele de 6 și 7 iulie, în cadrul căruia le vor prezenta cele mai importante obiective ale zonei.

Foto Club Arad a apărut la sfârşitul anului 1968, fiind înființat de un grup de fotografi, în frunte cu Kelen Ferenc – președinte, apoi, în perioada 2001-2006, președinte de onoare. De-a lungul anilor, a organizat nenumărate saloane colective şi personale. „Ars fotografica” a avut loc în luna decembrie a fiecărui an, începând cu 1981, şi este o tradiţie a clubului. Cea mai importantă ediţie rămâne cea din 1998, care a avut o participare internaţională: Belgia, Canada, Cehia, Danemarca, Franţa, Germania, Israel, Italia, Moldova, România, SUA. De asemenea, clubul a mai organizat opt ediţii ale Bienalei „Natura”, ultimele în colaborare cu Clubul de turism montan „Condor Club Arad”.

„Ne străduim să continuăm tradiţia clubului aducând expoziţii foto în Arad, deschizând, totodată, expoziţii colective şi personale. Foto Club Arad a organizat, din 2001 până în 2013, peste 50 de expoziţii foto, iar membrii noştri au participat la peste 50 de saloane foto în ţară şi străinătate. În prezent, clubul nostru are 35 de membri. Începând din 2007 asociaţia noastră organizează un curs autorizat de perfecţionare în arta fotografică (absolvit de 102 persoane), din 2009 un cerc foto gratuit pentru tineri, dar şi cursuri de editare foto”, precizează reprezentanții Foto Club-ului Arad, care, anul acesta, vor organiza mai multe evenimente cu ocazia împlinirii a 45 de ani de activitate    .