Conferinţe judeţene de informare privind accesarea fondurilor europene

1
478

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a demarat, ieri,  Conferinţele judeţene APDRP de informare, privind accesarea fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltarea mediului rural. Întâlnirile au în vedere reunirea mai multor instituţii, cu care beneficiarii fondurilor europene nerambursabile intră în legătură, dar şi clarificarea aspectelor ce ţin de finanţările oferite de Agenţie. Astfel, în fiecare dintre judeţele ţării se vor desfăşura 42 conferinţe şi încă una în Capitală. La fiecare dintre acestea vor participa aproximativ 150 de persoane.

Temele propuse pentru dezbatere, în cadrul conferinţelor, se referă la etapele accesării FEADR, drepturile şi obligaţiile ce revin beneficiarilor, etapele întocmirii proiectului, măsurile de investiţii din cadrul PNDR, informaţii generale despre fondurile europene, despre dezvoltare rurală şi stadiul implementării fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală în România.

În ceea ce priveşte măsurile de finanţare din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, se vor detalia categoriile de investiţii şi de beneficiari eligibili, fondurile disponibile pentru fiecare dintre ele, documentele incluse în dosarul cererii de finanţare, cheltuielile pentru care se rambursează banii, modul prin care se solicită aceste fonduri, cât şi condiţiile minime obligatorii pentru acordarea sprijinului prin PNDR. Alături de personalul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) vor participa la aceste conferinţe şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere: APIA, FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN S.A.), FNGCIMM (Fondul Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii), ANSVSA (prin Direcţiile Sanitare Veterinare), instituţii bancare cu care MADR a încheiat protocoale de colaborare, instituţii publice partenere, dar şi autorităţile locale.

Campania, care se desfăşoară pe parcursul a cinci luni, urmăreşte să conştientizeze publicul interesat, din mediul rural, asupra oportunităţilor de finanţare oferite de PNDR.

1 COMENTARIU

  1. Bine ar fi sa se investeasca si in dezvoltarea satelor mici si foarte mici din Romania, populatia de aici nu are nici o vina ca s-a nascut in aceste sate uitate de lume-izolate, fara drumuri asfaltate, fara mijloace de transport in comun, fara scoli si dispensare medicale, fara acces la in formatii,etc. Locuitorii din aceste sate ar trebui sa beneficieze de ce e mai bun(ma refer la infrastructura)avand in vedere ca s-au multumit cu putin si au ramas la munca campului si la coada vacii.
    Numai investind in infrastructura rurala oamenii se vor intoarce in satele de unde au plecat pt un trai mai bun.

Comments are closed.