Pavel Năstase, propunerea PSD pentru Ministerul Educaţiei, a primit aviz pozitiv de la comisia de specialitate, cu 22 de voturi pentru şi 10 împotrivă.
“Problema plagiatului va trebui reanalizată pentru că în comisia CNATDCU sunt specialişti din toate domeniile, deci nu ştiu cum ar putea analiza corect un doctorat de la ASE, de exemplu. Cred că ar trebui descentralizată această analiză, dar voi reanaliza situaţia împreună cu Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR). Cu privire la concursurile pentru directori, am primit chiar aseară o reclamaţie, dar nu pot să zic nimic în momentul acesta, trebuie să analizăm ce s-a întâmplat şi abia apoi vom decide ce se va face în continuare. Sunt de acord cu modificarea programei şi pentru elevi programa să fie una mai accesibilă, nu atât de încărcată cum este astăzi. Susţin că lucrările de doctorat să fie publicate online, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) trebuie să pună la punct platforma în cel mult doi ani. Susţin învăţământul dual, nu toţi pot să promoveze bacalaureatul, aşa că voi încerca să dezvolt acest domeniu al şcolilor profesionale sau postliceale”, a declarat Pavel Năstase răspunzând întrebărilor reprezentanţilor comisiei de specialitate.
Pavel Năstase, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Educaţiei, este fost rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, în prezent profesor universitar specializat în calcul şi cibernetică economică, fiind printre cei mai bine plătiţi profesori din România.
Conform declaraţiei de avere, publicată pe site-ul ASE, Pavel Năstase deţine două terenuri, un apartament, o casă de vacanţă, o casă de locuit şi un autoturism fabricat în anul 2013. De asemenea, are aproximativ 230.000 de euro plasaţi în două fonduri de investiţii, aproximativ 120.000 de euro în două depozite bancare, peste 36.000 de euro în alte două conturi şi peste 600.000 de lei depozitaţi în două bănci din România. În total, depozitele financiare depăşesc o jumătate de milion de euro. În 2015, Pavel Năstase a câştigat din activitatea didactică şi din proiectele derulate în cadrul ASE peste 200.000 de lei, la care s-au adăugat 7.640 de lei, obţinuţi în urma închirierii apartamentului, şi 6.000 lei ca urmare a unui contract avut cu Camera Auditorilor Financiari din România. (Mediafax)