A predat un portmoneu cu peste 700 de lei! / Elev de la „Carol I”, exemplu de simț civic

0
208

Un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Carol I” Craiova a găsit pe stradă un portmoneu, pe care l-a predat polițiștilor craioveni. Erau 770 lei în el, carduri bancare şi acte de identitate pe numele unui tânăr de 21 de ani, cetăţean american. Cel care le-a pierdut a fost recunoscător și plăcut surprins de gestul elevului doljean, iar comandantul Poliției i-a înmânat, ieri, o diplomă de onoare pentru gestul său.

Ionuț Antoniu Gherlan, de 18 ani, din orașul Dăbuleni, mergea pe bulevardul „Nicolae Titulescu” din Craiova, când a găsit un portmoneu. A văzut că în interior erau documente de identitate pe numele unui cetățean al SUA, 770 de lei și carduri bancare. N-a stat pe gânduri și s-a îndreptat către sediul Poliției, unde a predat portmoneul, marți, în jurul orei 12.30.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Craiova a fost identificat proprietarul portmoneului, M. Hayden, 21 de ani, cetăţean american, cu domiciliul stabil în Utah, SUA, aflat temporar în România pentru a desfăşura activităţi religioase. Oamenii legii i-au înapoiat bunurile, tânărul fiind fericit pentru că era îngrijorat în mod special de pierderea actelor, iar Ionuț Antoniu Gherlan, elev în clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Carol I” Craiova, a fost invitat, ieri, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, pentru mulțumiri.

Relaxat, tânărul, care se pregătește să devină medic, a povestit că s-a născut și a crescut în Dăbuleni, părinții săi sunt amândoi profesori în localitate, iar gestul pe care l-a făcut nu i se pare unul care trebuie premiat și dat exemplu, ci „un gest de normalitate”. Nu i-a trecut nici o clipă prin minte să păstreze banii. Comisarul-șef Constantin Nicolescu, comandantul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, a ținut însă să-l felicite personal pe tânăr și i-a oferit o diplomă de onoare pentru exemplul oferit și simţul civic de care a dat dovadă.