A „căzut” din nou, tot pentru furturi de componente de la lifturi

0
310

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Craiova, „cunoştinţă” mai veche a oamenilor legii, a fost arestat preventiv pe 29 de zile, în cursul zilei de ieri, pentru furt calificat, la două luni după ce a fost eliberat din puşcărie. Craioveanul, care este recidivist, a fost reţinut luni, după ce poliţiştii au stabilit că a sustras două transformatoare de la panourile de comandă ale unui lift dintr-un bloc situat în cartierul Brazda lui Novac. Bărbatul a fost eliberat condiţionat din penitenciar în luna octombrie, unde ajunsese întrucât fusese condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare tot pentru astfel de fapte.

Poliţiştii craioveni au fost anunţaţi prin 112, duminică după-amiază, de un electrician chemat de locatari să facă reparaţii, că persoane necunoscute au sustras două transformatoare de tensiune de pe panoul de comandă al unuia din cele două lifturi ale blocului G2, de pe strada „General Mihail Cerchez”, din Craiova, în valoare de aproximativ 1.000 de lei. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Secţiei 4 Craiova în colaborare cu lucrătorii Secţiei 5 Poliţie Craiova, în cursul zilei de luni, a fost identificat şi prins autorul, Gabriel Seică, de 30 de ani, din Craiova. În momentul depistării suspectul avea asupra lui doi colaci din sârmă de cupru, mai multe chei pentru lacăte, şurubelniţe şi chei fixe mecanice. Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit faptul că acesta, pe 25 noiembrie a.c., a mai sustras, de la acelaşi imobil, un transformator de comandă în valoare de 700 lei. Prejudiciul cauzat nu este foarte mare, însă furtul transformatoarelor pune în pericol siguranţa locatarilor care utilizează lifturile respective.

„Cel în cauză a fost introdus în arestul IPJ Dolj pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. Astăzi (n.r. – ieri) a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi apoi instanţei de judecată, magistraţii Judecătoriei Craiova dispunând arestarea preventivă a sa pentru 29 de zile”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.

Gabriel Seică are două luni de când a ieşit din puşcărie, fiind eliberat condiţionat pe 4 octombrie a.c. din penitenciar, unde ispăşea o condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare tot pentru furt de transformatoare: „Admite cererea de liberare condiţionată formulată de recurentul-petent Seică Gabriel. Dispune liberarea condiţionată din executarea pedepsei de 3 ani şi 6 luni închisoare, aplicată prin SP.2420/2013 a Judecătoriei Craiova. Dispune punerea de îndată în libertate a recurentului de sub puterea mandatului de executare nr.2662/2013 emis de către Judecătoria Craiova”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj din 4 octombrie a.c..

În 2010 a fost prins în flagrant

De altfel, craioveanul a mai fost prins în flagrant în anul 2010 de poliţiştii Secţiei 3 Craiova, după mai multe zile în care oamenii legii au stat la pândă ca să reuşească să pună mâna pe el. Pe la începutul lui septembrie 2010 mai multe firme de întreţinere şi depanare a lifturilor îi sesizau pe poliţişti cu privire la furtul mai multor transformatoare de la ascensoarele montate în blocurile-turn de pe strada „Calea Bucureşti” din Craiova. Poliţiştii Secţiei 3 Craiova au început cercetările şi, după câteva săptămâni de supraveghere, au identificat autorii şi au stabilit modul de operare al acestora. După cum anunţau la momentul respectiv reprezentanţii IPJ Dolj, Gabriel Seică şi un complice de-al său acţionau numai ziua, între orele 10.00 şi 12.00. Tânărul intra în blocurile-turn, mergea până la ultimul etaj şi deschidea uşa de la casa liftului cu chei potrivite, după care oprea curentul şi scotea cele două transformatoare ale liftului. Eugen Ghineş stătea de „şase“ în faţa blocului şi îl anunţa dacă era ceva în neregulă. În acest fel a reuşit să fure 19 transformatoare, pe care ulterior le demonta, scotea sârma de cupru din ele şi o vindea. Potrivit poliţiştilor doljeni, prejudiciul material nu era foarte mare, însă se putea întâmpla o nenorocire dacă transformatoarele erau scoase în timp ce lifturile funcţionau. Poliţiştii i-au filat pe cei doi şi au reuşit să îl prindă în flagrant pe Seică în momentul în care demonta două transformatoare, pe 23 septembrie 2010 Seică fiind arestat pentru 20 de zile.