„În perioada 2014-2020, Uniunea Europeană va investi în Grecia mai mult de 35 de miliarde de euro”

0
272

          Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu a participat recent, la o reuniune extraordinară a Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI) din Parlamentul European. Reuniunea a avut ca scop discutarea măsurilor pe care le propune Comisia Europeană pentru a ajuta Grecia să beneficieze pe deplin de fondurile structurale europene şi de fondurile de investiţii. 

         “În 2014-2020, Uniunea Europeană va investi în Grecia mai mult de 35 de miliarde de euro, din care 20 de miliarde provin din fondurile structurale și de investiţii. Aceşti bani reprezintă o sursă esenţială de finanţare pentru economia reală şi vor contribui major la consolidarea coeziunii economice, sociale şi teritoriale a Greciei. În astfel de vremuri dificile, aceste fonduri sunt extrem de importante pentru că oferă şansa unui viitor mai bun.”, a subliniat Corina Creţu.

Acest lucru va rezolva problema de lichiditate cu care se confruntă Grecia și care împiedică această țară să continue aplicarea cu succes a politicii de coeziune. “Sper ca, in continuare, Parlamentul European și Consiliul să aprobe aceste măsuri. Este extrem de important ca aceste măsuri excepționale să fie aprobate cât mai curând posibil, pentru a permite deblocarea fondurilor europene care să vină să sprijine investițiile ce vor avea un impact rapid și pozitiv asupra economiei greceşti….”, a mai spus comisarul european.

amanunte in editia print de maine