Cârţu şi Săndoi au fost prezentaţi la CS Universitatea Craiova / „Vom lua deciziile împreună, obiectivul este salvarea de la retrogradare”

0
376

Cârţu este la al patrulea mandat, iar Săndoi la al treilea pe banca tehnică a Craiovei

 

Trei dintre artizanii eventului din 1991 au fost prezenţi la conferinţa de prezentare a noii conduceri tehnice a Craiovei. Din postura de membru al Consiliului de Administraţie al clubului, dar şi de fin al lui Sorin Cârţu, fostul optar al Ştiinţei, Pavel Badea, i-a prezentat pe cel care era antrenor şi la performanţa de acum 23 de ani, cât şi pe Emil Săndoi, cel care i-a fost coechipier în acea echipă care a adus ultimul titlu în Bănie.

Cu atâtea trofee şi meciuri pentru culorile alb-albastre, practic confundându-se cu o mare parte din istoria Ştiinţei, Cârţu nu acceptă decât denumirea Universitatea Craiova pentru echipa pe care a preluat-o. „Pentru această echipă mi-a albit părul, aici am fost anagajat, aşa că eu nu mă voi referi la ea decât cu denumirea Universitatea Craiova, nu îi spun CSU” a declarat „Sorinaccio”.

Având un contract iniţial de 22 de luni, aproape două sezoane, Sorin Cârţu – director tehnic şi Emil Săndoi – antrenor principal vor colabora cu Silviu Lung – antrenor cu portarii şi cu secunzii Adrian Popescu şi Ionuţ Moşteanu. Primul secund, coechipier şi el cu Badea şi Săndoi pe vremuri, se află deocamdată sub contract în ţările arabe, iar cel de-al  doilea l-a însoţit pe Sorin Cârţu la ultimele echipe pe care le-a pregătit şi a fost o scurtă perioadă antrenor al Vasluiului. Un gând de despărţire s-a rostit şi pentru fostul tehnician, Ionel Gane. „A lucrat bine, dar fost un mare ghinionist şi echipa avea nevoie de un şoc, fiindcă nu avea rezultate” a explicat Badea. „Jerry a avut neşansa unei echipe cu mulţi jucători noi şi a unui program dificil, aşa cum am avut şi eu când am preluat Timişoara. La antrenori, 70-80 % este vorba de ştiinţă, cunoştinţe, dar 20-30 % contează şi şansa şi dacă nu o ai nu ai cum să reuşeşti. Totuşi, cred că echipa trebuia să aibă un minim de 6 puncte, fiindcă nu a jucat numai cu balauri. Au fost meciuri bune, în care echipa a arătat că are calitate, dar s-au făcut şi greşeli, n-am înţeles de ce, la 2-1 cu Viitorul, Craiova avea 4 atacanţi pe teren” s-a referit Cârţu la startul de campionat, în care Craiova a acumulat doar 2 puncte, cu Gane pe bancă.

Cârţu şi Săndoi au precizat că hotărârile se vor lua în comun, indiferent de funcţiile ocupate. „Noi ne-am gândit la aceast tandem înainte de a începe negocierile. Nu vreau să faceţi nicio diferenţă între mine şi Săndoi, vom fi pe picior de egalitate în ceea ce înseamnă deciziile şi responsabilităţile la echipă. Ne vom înţelege perfect, trebuie să iasă ceva din această colaborare, dacă nu va fi aşa, atunci înseamnă că noi avem o problemă. Eu am peste 500 de meciuri ca antrenor, iar Săndoi a pregătit aproape 10 ani naţionala de tineret, are o viziune foarte bine conturată asupra fotbalului românesc” a precizat Cârţu, care se află la al patrulea mandat pe banca tehnică a Craiovei, în timp ce Săndoi este a treia oară antrenor în Bănie.

 

„Cele 11 meciuri rămase sunt accesibile, trebuie neapărat să batem Oţelul”

Cât despre obiectivul echipei, care la începutul sezonului era prinderea primei jumătăţi a clasamentului, s-a convenit că nu poate fi acum decât evitarea retrogradării. „Ne doare această situaţie grea, nu putem să avem alt obiectiv decât să părăsim subsolul clasamentului. Când eşti pe ultimul loc, nu ai ce să-ţi propui decât salvarea de la retrogradare, deşi sperăm ca acesta să fie un obiectiv intermediar, iar pe parcurs să ne putem gândi şi mai sus. Vrem să ieşim din zona periculoasă în spiritul Universităţii şi al oraşului Craiova. E adevărat, cele 11 meciuri rămase din tur sunt accesibile, trebuie neapărat să câştigăm cu Oţelul şi să scoatem ceva din deplasarea de la Cluj, e foarte important pentru moralul jucătorilor. Şi lor le este greu, mulţi abia au venit la echipă şi acum trebuie să se adapteze unui nou stil. Oricum, echipa este mult mai bună decât cea care era anul trecut, în Liga a II-a. Nu se poate face o comparaţie însă cu contextul din 1988, deşi şi atunci am preluat echipa după un 0-5 şi de pe ultimul loc, fiindcă atunci erau mulţi jucători olteni de mare perspectivă. Sper să găsesc însă şi acum un Badea sau Săndoi la echipă” a spus Cârţu.

Emil Săndoi a fost mai rezervat, mărginindu-se să declare: „Acum 2-3 ani declaram că fotbalul românesc are nevoie de Craiova, care rămăsese fără echipă. Indiferent unde am antrenat, cele mai frumoase momente şi cele mai mari bucurii le-am trăit la Craiova şi nici noi nu am rămas datori fotbalului craiovean, aşa cum va fi şi acum. Situaţia este una delicată, ne aflăm pe ultimul loc şi au venit foarte mulţi jucători noi”.

Sorin Cârţu şi Emil Săndoi au condus primul antrenament la CS Universitatea Craiova ieri după-amiază.