Deși este realizat în proporție de 75%, Water Park-ul din Lunca Jiului nu va fi terminat în timp util pentru a putea fi dat în funcțiune în luna august. Ploile din ultima vreme sunt cele care au încurcat treburile pe șantier, îngreunând lucrările pe un teren care și așa este destul de dificil de amenajat. Depinzând în continuare de condițiile meteo, constructorii nu se mai aventurează acum să dea vreun alt termen de finalizare, dar se pare că parcul de distracții va fi folosit abia în vara următoare.
Water Park-ul din Lunca Jiului este bine conturat, toate obiectivele fiind începute și unele chiar se apropie de finalizare. Cel mai avansat este bazinul olimpic, el fiind terminat primul. Se găsește pe locul fostului ștrand și are o lățime de 25 de metri și o lungime de 50 de metri. Bazinul este construit cu o adâncime de 1,95 de centimetri și beneficiază, ca toate bazinele din parcul de distracții, de o stație de tratare a apei. Are toate echipamentele necesare și, după ce va fi vopsit, poate să fie umplut cu apă. Plin, bazinul olimpic va avea aspectul unei piscine cu luciu de apă și va recomandat numai persoanelor care se știu bine să înoate la mare adâncime.
Volei, tenis și fotbal pe nisip
Tot aproape de finalizare sunt și cele trei terenuri de sport care se găsesc în apropierea bazinului olimpic. Toate vor fi amenajate pe nisip și se vor putea juca partide concomitente de volei, tenis și fotbal. Terenurile beneficiază și de o mini-rețea de nocturnă, care a fost instalată deja. Aurel Goagă, șeful de șantier, ne-a precizat că aceste arene sunt aproape gata, fiind nevoie să se niveleze nisipul și să se aducă echipamentele sportive. În schimb, mai este de lucru la cabinele cu dușuri care se amenajează într-o clădire separată și care se află în stadiul de finisaje.
Șapte bazine cu valuri
În stare avansată sunt și bazinele cu valuri și tobogane care se găsesc în interiorul parcului. Toate au fost amenajate și conectate inclusiv la instalațiile de tratare a apei, acum lucrându-se la partea arhitecturală. „Structurile de rezistență sunt ridicate și urmează partea de arhitectură, adică hidroizolațiile și vopsirea lor. În ultima fază vor fi aduse toboganele și celelalte obiecte de distracții care se vor monta pe fiecare luciu de apă”, a mai precizat șeful de șantier, Aurel Goagă. În total sunt șapte bazine exterioare, de diferite mărimi, iar dacă nu va ploua, constructorii intenționează să înceapă vopsirea lor.
O caracatiță, un delfin și o ciupercă, distracțiile copiilor
În două bazine vor fi montate tobogane cu mai multe brațe, iar în alte două se vor afla o caracatiță, un delfin și o ciupercă, toate destinate copiilor. În mijlocul parcului este Lazy River, un circuit de 300 de metri pe care se va înota cu sau fără colac. În interiorul acestuia se găsește bazinul cu valuri în care se pătrunde pe șase poduri. Acum se lucrează la infrastructura acestora. „Toboganele și toate obiectele pe care le vom monta în aceste bazine sunt în curs de procurare. Deocamdată lucrăm la infrastructura podurilor care ne-am propus să le terminăm în două săptămâni”, a declarat Aurel Goagă.
Clădirea va adăposti o miniatură a parcului
Concomitent se lucrează și la clădirea acoperită care va adăposti o miniatură a parcului. Imobilul este ridicat și toate instalațiile de care este nevoie pentru funcționarea sistemului de piscine au fost și ele montate. „Subsolul este imens și cuprinde tot sistemul după care se conduce acest parc acoperit. Tot ce avem afară o să găsim și aici, absolut toate bazinele, cu aceeași dispunere. Ba chiar proiectul prevede ca două dintre tobogane să iasă din clădire. Am discutat cu autoritățile și ele doresc să se respecte proiectul cu aceste unghiuri complicate, deci le vom face așa cum scrie la carte”, a mai menționat Aurel Goagă.
Parcul de distracții este împrejmuit cu gard de beton
Clădirea va fi îmbrăcată într-un mozaic de sticlă – transparentă și mată – și va fi acoperită cu o cupolă care va filtra lumina naturală. În mijloc – o insulă cu verdeață, iar de jur-împrejur – bazinele. Alături se construiește o altă clădire pentru sediul administrației parcului. Tot pe aici se va face și una dintre porțile de acces în parc – cea dinspre Parcul Tineretului. Cele două clădiri vor fi îmbinate printr-un acoperiș-tunel și va servi pentru accesul vizitatorilor. Toată incinta Water-Park-ului este împrejmuită cu gard din beton cu o înălțime de 2 metri, peste care se va mai pune și o supraînălțare cu plase de sârmă.
Bar în apă și șezlonguri pentru plajă
Adulții vor avea și ei posibilități de distracție în parc. Alături de bazinul olimpic, este bazinul cu valuri în care se poate înota. Water-Park-ul va avea și o incintă de bar care este și ea aproape terminată. „Barul va fi instalat, de fapt, într-un bazin cu apă. Noi am terminat bazinul și mai avem să montăm barul propriu-zis, care va fi din beton, cu scaune din beton. Va fi acoperit cu o copertină și se vor servi băuturi răcoritoare”, a explicat Aurel Goagă. De jur-împrejurul tuturor bazinelor vor fi instalate șezlonguri pe care vor putea face plajă toți vizitatorii.
Cele mai scumpe dotări
Cele mai spectaculoase lucrări s-au făcut la partea de infrastructură. Pentru ca apa din bazine să fie curată, fără microbi, toată cantitatea va fi tratată din punct de vedere microbiologic prin cele trei stații de tratare – unele de-a dreptul uriașe –, care se găsesc pe aproape tot subsolul parcului. De asemenea, parcul de distracții este dotat și cu un bazin – tot unul de mare capacitate – cu rol de retenție a apei pluviale. Ceea ce înseamnă, potrivit constructorilor, că oricând de mult va ploua, Water-Park-ul din Lunca Jiului nu va fi niciodată inundat, iar amatorii vor putea folosi bazinele chiar și atunci.