În cadrul unui proiect câştigat de Biblioteca Orăşenească, 50 de tineri din Segarcea vor fi consiliaţi pentru găsirea unui loc de muncă

0
369

Biblioteca Orășenească „Mircea Rădina” din Segarcea a lansat, recent, proiectul „Pregătește-te să găsești un loc de muncă”, care se desfășoară în perioada mai-august 2013 și are ca scop consilierea profesională a tinerilor din localitate aflați în căutarea unui job. Proiectul este unul dintre cele șase câștigătoare ale competiției „Idei de 4000 lei +”, inițiată de Fundaţia IREX România prin Programul „Biblionet – lumea în biblioteca mea”. Contribuția financiară este a fundației (80,26%) și a Consiliul Local Segarcea (19,74%).

„Obiectivul general al proiectului este de a crea un model de consiliere și orientare în carieră pentru elevii de liceu din clasele terminale și studenți, cu o abordare completă a factorilor importanți în acest proces: educație, dezvoltare personală, planificare strategică, strategii de acțiune și dezvoltarea potențialului personal”, spune Alexandra Barbu, bibliotecar la Biblioteca Orășenească „Mircea Rădina” din Segarcea.

Unul dintre obiective este dezvoltarea planurilor de carieră pentru 30 de elevi din clasele terminale de la Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” din Segarcea prin organizarea de sesiuni de analiză, care se vor desfășura în luna iulie, la bibliotecă. Tot aici, luna aceasta urmează să fie pregătiți pentru interviul de angajare 20 de studenți din Segarcea, prin organizarea a șase workshop-uri facilitate de Ovidiu Bufnilă. „Studenții vor participa la workshopuri în cadrul cărora vor învăța să întocmească o scrisoare de intenție, un Curriculum Vitae, cum să se prezinte la un interviu, vor participa la sesiuni de instruire pe teme care să îi ajute în dezvoltarea personală și însușirea abilităților necesare pentru o integrare de succes pe piața muncii: conștientizare personală, comunicare, procese și interacțiuni de grup, lidership, abilități de prezentare, cum să caute pe Internet un loc de muncă etc.”, a adăugat Alexandra Barbu.

Alexandra Barbu

Toate informaţiile și materialele rezultate în urma workshop-urilor vor fi incluse într-un mini-ghid (în format tradițional, pe hârtie, dar și în format electronic, pe CD), care va fi utilizat în implementarea proiectului în toate cele 86 de biblioteci publice din județul Dolj prin Serviciul Metodic al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, coordonat de Nicoleta Trașcă – bibliotecar metodist și coordonator al Programului „Biblionet”.