Festivalul de Dans Contemporan Connect: 4 spectacole de dans, 16 proiecții de film, performance în stradă și ateliere pentru tineri

0
480

După o lungă perioadă de restricții pandemice care ne-au cam amorțit în propriile case, Asociația DELAZERO dă viață orașului Craiova la începutul verii printr-un festival de 4 zile în aer liber cu spectacole de dans contemporan, filme, performance în stradă și ateliere de dans pentru copii și adolescenți. Prima ediție a Festivalului de Dans Contemporan Connect va avea loc în perioada 17-20 iunie în Craiova (de joi până duminică) și își propune să devină un eveniment-reper în următorii ani. Festivalul e gândit ca o călătorie prin spațiile orașului, în care dansul contemporan se oprește, (se) inspiră, animă și schimbă perspective. Pentru câteva zile, Craiova devine punctul de întâlnire dintre public și coregrafi inovatori, performeri și muzicieni talentați. Strada, scena și marele ecran sunt locurile care îi surprind pe oameni în mișcare și unde pot experimenta energia transformatoare a dansului.
„Ideea festivalului a apărut într-o zi când mă plimbam prin centrul orașului și, deși am locuit foarte mulți ani aici, l-am văzut pentru prima oară în altă lumină. Am simțit vibrația spațiilor deschise, personalitatea orașului și imediat mi-au apărut în minte dansatori care însuflețesc peisajul. Dansul are puterea de a ne conecta cu propria realitate și, prin acest festival, ne-am propus să le oferim tuturor locuitorilor din Craiova ocazia de a vedea orașul dintr-o altă perspectivă și de a simți că fac parte dintr-o comunitate în continuă mișcare”, spune Camelia Neagoe, coregrafă și coordonatoarea festivalului.
Festivalul se va desfășura în mai multe locații, cum ar fi Teatrul de Vară din Parcul Romanescu și Piața Mihai Viteazul, sub conceptul Connect Performance. Connect Films. Connect Workshops., tocmai din dorința de a activa și crea o legătură între spațiile din oraș și oamenii care le locuiesc. Programul include 2 ateliere de dans pentru copii și adolescenți, în care tinerii vor învăța de la dansatori profesioniști coregrafii scurte și vor participa la exerciții de improvizație, iar în fiecare zi a festivalului vor fi performance-uri live în stradă cu muzică și dans, 4 spectacole de dans contemporan și 16 filme scurte.
Accesul la toate evenimentele din festival este gratuit, în limita locurilor disponibile, urmând
toate prevederile legale și de siguranță aflate în vigoare la data desfășurării lui. Pe măsură ce aceste prevederi vor fi anunțate de autorități, le vom transmite tuturor participanților.

PROGRAM

Joi, 17 iunie
11.00 – 12.00 Connect Workshops: ateliere de dans pentru copii cu vârste între 9-13 ani;
18.30, 19.30 Connect Urban Performance @ Piața Mihai Viteazul;
21.30 Connect Performance: Spectacolul „Scuze, noi!” @ Teatrul de Vară, Parcul Nicolae
Romanescu;
22.30 Connect Films: Scurtmetraje internaționale de dans „Man-made vs. Nature” @ Teatrul de
Vară.

Vineri, 18 iunie
11.00 Connect Workshops: ateliere de dans pentru adolescenți cu vârste între 14-18 ani;
18.30, 19.30 Connect Urban Performance @ Piața William Shakespeare (TNC);
21.30 Connect Performance: Spectacolul „Lux” @ Teatrul de Vară;
22.30 Connect Films: Scurtmetraje românești de dans @ Teatrul de Vară;
Sâmbătă, 19 iunie
14.00, 19.00 Connect Urban Performance @ Parcul Nicolae Romanescu;
21.30 Connect Films: Scurtmetraje internaționale de dans „Concrete Territories” @ Teatrul de Vară;

Duminică, 20 iunie
14.00, 19.00 Connect Urban Performance @ Parcul Nicolae Romanescu;
20.30 Connect Performance: Guest @ Teatrul de Vară;
21.30 Connect Performance: Connecting Pleasures @ Teatrul de Vară;
22.30 Connect Films: Scurtmetraje internaționale de dans „Dance Stories” @ Teatrul de Vară;
Festivalul de Dans Contemporan Connect este organizat de către Asociația DELAZERO, un grup de tineri artiști din domeniul artelor performative, film și muzică, care contribuie la dezvoltarea sectorului cultural românesc prin proiecte inovatoare, încurajând forme noi de exprimare artistică și accesul la cultură a unor categorii diverse de public.
Ca direcție artistică, asociația jonglează cu conceptul „de la zero”, gândind proiecte cu un strat viu, imprevizibil, adaptabil și transformabil. Propunerile noastre au ca temă prezentul social și modalitățile individuale de raportare la acesta, precum și relația dintre artist și comunitate. Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.asociatiadelazero.ro.