Pe olteni nu-i preocupă situaţia Oţelului: „Vrem puncte de peste tot!”

0
343

Antrenorul Universităţii se aşteaptă la un meci foarte greu la Galaţi, cu o echipă care practic îşi joacă ultima şansă de salvare

 

Universitatea Craiova întâlneşte mâine, de la ora 15.30, în deplasare, echipa împotriva căreia a început seria de 17 meciuri fără înfrângere, Oţelul Galaţi. În tur, la primul meci cu Săndoi şi Cârţu pe bancă, oltenii învingeau cu 1-0. Antrenorul Craiovei, Emil Săndoi, spune că moldovenii vor juca în meciul din etapa a 24-a cu cuţitul la os, din cauza situaţiei din clasament. „Întâlnim o echipă disperată după puncte, la fel cum eram şi noi la meciul cu Oţelul din tur, care a deschis această serie fără eşec. De jocul cu noi se leagă probabil ultimele speranţe ale Oţelului de a se salva, deci vom întâlni o echipă montată, care nu a pierdut decât unul din ultimele 4 meciuri şi primeşte puţine goluri. În plus, Oţelul are un antrenor cu mare experienţă, care ştie să-şi capaciteze jucătorii”.

Săndoi: „Punctele sunt mai importante ca spectacolul”

Tehnicianul oltean speră ca seria de invincibilitate să continue şi compară echipa sa cu naţionala României, al cărei joc a fost criticat, dar care conduce în grupa de calificare la Euro 2016. „La fiecare meci este o presiune mare, cât îţi doreşti rezultate foarte bune  Noi sperăm însă să facem majoratul la Galaţi, adică 18 meciuri la rând fără eşec în campionat. Punctele sunt importante acum, nu neapărat spectacolul, asta e valabil peste tot. Lumea a criticat jocul naţionalei, dar contează până la urmă punctele şi clasamentul, iar tricolorii sunt pe primul loc, cu 4 victorii şi un egal” spune Săndoi.

Universitatea va fi lipsită la Galaţi de autorul golului din tur, Madson, dar şi de cel care a fost eliminat în respectiva partidă, capverdianul Kay, ambii suspendaţi. „La Galaţi vor lipsi Madson şi Kay, suspendaţi, iar Bancu şi Curelea nu sunt încă puşi la punct cu pregătirea. Sperăm însă să-l avem pe Nuno Rocha, care a fost la naţionala Capului Verde. Vine cu un moral bun după victoria cu Portugalia, dar să vedem şi în ce stare fizică se află. El a fost un jucător în formă, decisiv pentru noi în ultima vreme. S-a acomodat cu postul de atacant, chiar dacă la naţională joacă mijlocaş” a declarat Săndoi.

Izvoranu: „Mă leagă amintiri frumoase de Galaţi, dar vreau să învingem Oţelul”

Silviu Izvoranu şi-a început cariera la Oţelul, pe vremea când această echipă era antrenată de Sorin Cârţu, dar spune că a fost inspirat că a ales Craiova şi nu a acceptat să revină la Galaţi. „Ne aşteaptă o săptămână grea, cu 3 meciuri şi cu două deplasări lungi, la Galaţi şi Târgu Mureş. Mă leagă amintiri frumoase de Galaţi, acolo am debutat, tot cu Sorin Cârţu pe bancă, dar mi-aş dori să câştigăm. Am fost aproape să revin acolo, dar îmi pare bine că am ales Craiova, fiindcă Oţelul nu este într-o situaţie prea bună. Cernat este jucătorul lor determinant, nu mai are avântul de la 22 de ani, dar în schimb are o mare experienţă şi poate ajuta echipa” a spus fundaşul Craiovei.

Ionuţ Târnăcop spune că nu regretă plecarea de la „U” Cluj, echipă care va disputa finala Cupei României, sperând să joace în Europa League cu CS Universitatea Craiova. „Sper să luăm maximum de puncte din cele 3 meciuri de săptămâna aceasta. La Galaţi vom avea un meci greu, dar avem forţa de a câştiga. Am jucat pe mai multe posturi în acest sezon, dar fac orice pentru a ajuta echipa. Nu sunt singurul jucător polivalent din lot. Suntem o familie şi din moment ce avem 17 meciuri fără înfrângere cred că putem face faţă în cupele europene. Nu regret că nu am rămas la „U” Cluj să joc în finala Cupei, fiindcă vreau să joc în Europa League cu Universitatea” a spus mijlocaşul.

Lotul Universităţii a părăsit de ieri Craiova şi a înnoptat la Bucureşti, în drum spre Galaţi.